Baschetul gălățean are viitorul asigurat

Baschetul gălățean are viitorul asigurat
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Echipa Under 13 a clubului Phoenix a reușit să se claseze pe locul al patrulea la turneul final al Campionatului Național.

Baschetul a căpătat amploare din ce în ce mai mare în Galați, în ultimii ani, odată cu ascensiunea echipelor de seniori ale clubului Phoenix, proiect continuat acum la CSM Galați. Tot mai mulți copii au început să apară pe terenurile de baschet din oraș, iar rezultatele nu au întârziat. Echipa Under 13 a Academiei de Baschet Phoenix Galați s-a calificat la turneul final al Campionatului Național, ce s-a disputat la Ploiești. Formaţia condusă de antrenorii Cristina Nini și Dalibor Destanovici a cedat în primul meci, cu ACS Alpha Sport Sibiu, scor 25-34, dar și-a revenit apoi în următoarele partide, cu două succese ce i-au asigurat clasarea în careul de ași. A fost 46-25 pentru gălățeni în meciul cu Lynx Ploiești, respectiv, 33-19 cu UBT Cluj-Napoca. Turneul final a fost încheiat, în cele din urmă, pe locul 4 pe țară, după eșecul din finala mică, scor 32-42, cu ACS Transilvania Brașov.

Florin Nini, cel care este președintele și fondatorul Academiei de Baschet Phoenix Galați, s-a declarat mulțumit de rezultatele copiilor și își dorește ca această generație să aibă ocazia să performeze în continuare. ”Mă bucur că am reușit să ieșim la suprafață cu copiii noștri încă o dată, cu o reprezentare reușită, din punctul meu de vedere. Locul patru pe țară nu e deloc puțin lucru, iar asta ne dă încredere că suntem pe drumul cel bun și, totodată, ne face să ne dorim să obținem și mai multe performanțe în viitor. Noi avem grupe de copii la toate categoriile de vârstă, avem și echipe de băieți, și echipe de fete. Încercăm să construim în baschet generații care să aibă succes și la cel mai înalt nivel”, a spus Nini.

Lotul echipei Under 13 al Academiei Phoenix deplasat la turneul final este următorul: David Brăilescu, Ianis Mihai, Cosmin Buboiu, Răzvan Băluță, Antonio Țocu, David Mărgărit, Andrei Pavel, Tiberiu Chiper, Rareș Niță, Luca Arfire, Ștefan Roșu, Sebastian Boghean și Luca Dumitru.

Echipa de seniori mai așteaptă întăriri

Altfel, echipa de seniori a CSM Galați, ce va participa în următorul sezon al Ligii Naționale de Baschet Masculin, a început programul de antrenamente la Sala Sporturilor "Dunărea". Oficialii gălățenilor se află în discuții cu doi jucători străini pentru a fi transferați la CSM Galați, în dorința de a forma o echipă competitivă pentru noul sezon. De asemenea, la pregătiri iau parte și mulți juniori gălățeni, iar la finalul lunii se va lua o decizie în privința finalizării lotului pentru abordarea competițiilor de seniori.

Citit 2016 ori Ultima modificare Miercuri, 16 Septembrie 2020 11:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.