Oţelul, pe marginea prăpastiei!

Oţelul, pe marginea prăpastiei!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* „Nu putem supravieţui fără sprijinul Consiliului Local şi al celui Judeţean!”, a anunţat directorul general al grupării locale de prim eşalon, Marius Stan * „Să punem şi nocturnă, să şi trăim, ne va fi practic imposibil”, a mai spus şeful Oţelului *

„Ne curăţăm!”

Situaţia clubului de Liga I se înrăutăţeşte pe zi ce trece, instalaţia de nocturnă – investiţie fără de care de la vară ne vom trezi mai devreme pentru a vedea fotbal – părând să fie o cocoaşă prea grea pentru Oţelul.

Contractul cu ArcelorMittal Galaţi încă nu a fost semnat, iar din cele două milioane de euro care ar trebui să vină în 2010, unul va merge în stâlpii dotaţi cu faruri.

„E extraordinar de greu şi o să zică lumea că iar se plânge Stan, dar vreau să vă spun că situaţia se anunţă extrem de critică!”.

„Ca să ridicăm noi nocturna din banii pe care ni-i alocă în acest an combinatul, e practic imposibil: să avem instalaţie de iluminat pe stadion şi să şi supravieţuim? Ne curăţăm cu siguranţă!”, a comentat ieri şeful „oţelarilor”, Marius Stan, într-o conferinţă de presă.

„Galaţiul trebuia să aibă nocturnă de zece ani”

În opinia directorului general al Oţelului, linia de clasament a echipei antrenate de Dorinel Munteanu reclamă salvarea fără probleme de la retrogradare, însă condiţiile improprii de la arena din Ţiglina III aduc mai degrabă a matineu.

„Spunem că nu mai putem retrograda, dar dacă ne vom chinui să montăm nocturna, vom rămâne descoperiţi şi s-ar putea să facem nocturnă pentru Liga a II-a, acolo unde nu este obligatorie”, a afirmat Stan.

„Consider că o instalaţie de acest gen este un deziderat al unui întreg oraş, iar Galaţiul, la cât de important este, trebuia să aibă aşa ceva de zece ani”.

„Consider că atât Consiliul Local, cât şi cel al Judeţului pot pune umărul la realizarea acestui obiectiv, chiar dacă stadionul îi aparţine lui Mittal”.

„Ele pot veni cu un sprijin financiar ca să ne degreveze de alte plăţi, altfel ne va fi imposibil să mai rezistăm în prima ligă”, a continuat oficialul roş-alb-albaştrilor.  

„Fiecare meci este esenţial”

Ca să nu pice şi cu celălalt picior în groapă, Oţelul are nevoie de cât mai mulţi bani şi din drepturile de televizare, diferenţa dintre locurile 7 şi 8 din clasament fiind, de pildă, de 150.000 de euro:

„De aceea este foarte important şi meciul cu Pandurii, de vineri, şi nu pot uita unde am fi fost dacă am fi câştigat şi cu Dinamo. Aşadar, le atrag atenţia jucătorilor că fiecare meci este esenţial pentru noi, altfel s-ar putea să vadă că nu mai sunt bani de salarii şi prime”.

În acelaşi context, Marius Stan a anunţat că din vară ar putea renunţa la jucătorii cu salarii mari care prind foarte rar echipa, după ce în iarnă a scăpat de bulgarii Jelev şi Kolev, cei mai bine plătiţi „oţelari” în acel moment.

Printre cei vizaţi pentru lista de transferuri este, se pare, argentinianul Alejandro Viglianti, dar nici bosniacul Zdenko Baotici n-are motive să stea liniştit.

Explicaţie foto: Jucătorii Oţelului sunt obligaţi să câştige meci de meci pentru a avea speranţa că-şi vor putea încasa lefurile şi primele, banii din drepturile de televizare devenind esenţiali pentru clubul gălăţean

Citit 1425 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.