Cum au fost afectate de coronavirus echipele gălățene

Cum au fost afectate de coronavirus echipele gălățene
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Aproape toate echipele gălățene de seniori au avut de suferit până acum din cauza virusului COVID-19.

Sportul românesc trece printr-o perioadă grea, după ce pandemia de coronavirus a lovit din plin întreaga planetă, iar virusul nu a ocolit nici echipele de seniori din Galați. Mai multe echipe gălățene au fost deja afectate de coronavirus, prin cazurile pe care le-au înregistrat. Cel mai recent exemplu este cel al campionilor de la CSM Arcada, care înregistrează cinci cazuri de coronavirus în rândul jucătorilor, astfel că nu au mai putut organiza turneul din turul doi preliminar al Ligii Campionilor. Astfel, situația formației gălățene poate fi mult mai dificilă după o programare ulterioară, mai ales că cei cinci jucători nu vor putea să se pregătească în această perioadă.

Unii fără competiție, alții cu absențe

Deși doar cu două cazuri înregistrate până acum în colectivul său, echipa de baschet CSM Galați a avut de suferit prin prisma faptului că nu a mai putut începe nicio competiție oficială. Au fost amânate atât Cupa României, care trebuia să se fi disputat deja, cât și startul noului sezon în Liga Națională de Baschet  Masculin. În toată țara echipele de baschet au fost lovite de virus, astfel că cel puțin momentan e pus sub semnul întrebării dacă va mai începe sezonul de baschet în România.

Cu toate că se joacă în aer liber, nici fotbalul nu a fost ocolit de cazurile de coronavirus, chiar la Galați. Antrenorul Alexandru Ciobanu și un jucător au fost infectați înainte de startul sezonului, iar primul nici n-a mai apucat să debuteze în noul sezon pe banca Oțelului. Apoi, în cursul sezonului, la Oțelul s-au mai înregistrat două cazuri de coronavirus, la Ghiocel și Crihană, care au și absentat la meciul câștigat de Oțelul cu Viitorul Ianca, scor 1-0. Tot în fotbalul gălățean, cei de la Sporting Liești au înregistrat și ei un caz confirmat cu coronavirus până în prezent. Există însă și exemple care au compromis total activitatea unui club de fotbal. În seria din care face parte și Oțelul, CSM Focșani a înregistrat 14 cazuri de coronavirus, astfel că a jucat cu un deficit mare de jucători în lot cu Avântul Valea Mărului, meci pierdut de altfel, scor 0-1.

Norocoasele de până acum

Cele mai norocoase dintre echipele de seniori gălățene se pot declara CSM Galați (handbal), CSU Belor și United, care cel puțin până în prezent nu au făcut public niciun caz de coronavirus la echipele lor. De asemenea, echipa de hochei a CSM Galați a început sezonul cu tot lotul la dispoziție, dar, conform unor surse din interior, au existat mai multe cazuri de coronavirus la jucătorii de hochei ai Galațiului înaintea startului de campionat.

Citit 1817 ori Ultima modificare Sâmbătă, 07 Noiembrie 2020 00:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.