Pas mare către baraj pentru Oțelul

Pas mare către baraj pentru Oțelul
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Echipa lui Petre Grigoraș a avut de trecut un test dificil pe terenul celor de la Sporting Liești și ocupă în continuare loc de baraj.

Premisele meciului dintre Sporting Liești și Oțelul Galați au arătat diferit față de ce s-a petrecut, de fapt, pe teren. Chiar dacă cei de la Liești anunțau că vor fi motivați suplimentar de orgoliu în acest joc, Oțelul a reușit să câștige chiar mai lejer decât în multe alte partide ale acestui sezon. A fost 2-0 pentru echipa roș-alb-albastră, dar scorul putea fi mult mai mare, dacă gălățenii nu ratau cu nonșalanță marile ocazii avute în repriza secundă. Meciul a fost deblocat de golul lui Gavrilă, care a fost servit excelent cu o pasă din prima de către Gabriel Răducan, folosit în premieră pe postul său de bază – atacant central. Tot Gavrilă a făcut 2-0 până la pauză, după un contraatac finalizat spectaculos de jucătorul ofensiv al Oțelului, care a păcălit din fente mai mulți adversari până a șutat la poartă.

Iată echipa folosită de antrenorul Petre Grigoraș: Dinu – Farcaș, Sîrghi, Ghiocel, Popescu – Dobre, Neagu – Gavrilă, Păun, Nica – Răducan. Au mai intrat: Matei, Sevastian, Stoian și Cireș.

În urma acestui succes, Oțelul a ajuns la 16 puncte acumulate după nouă partide, cu două lungimi mai puțin față de liderul Dacia Unirea Brăila, care a trecut cu 6-0 de Sportul Chiscani. De partea cealaltă, Sporting Liești a rămas cu 13 puncte. Oțelul o va întâlni pe Sportul Chiscani în următoarea rundă, pe teren propriu, unde se așteaptă o victorie concludentă, în vreme ce Sporting Liești va avea o deplasare grea la CSM Focșani.

Altfel, în cadrul acestei runde meciul dintre Viitorul Ianca și CSM Focșani nu s-a mai disputat din cauza numărului mare de infectați cu coronavirus din tabăra echipei focșănene.

Avântul, la al doilea succes

Runda a opta a fost favorabilă echipei Avântul Valea Mărului. Nou – promovata din județul Galați și-a trecut în cont al doilea succes consecutiv (după victoria de la Focșani) în fața brăilenilor de la CS Făurei, la scorul de 2-0. Gazdele au început în forță și în minutul 14 tabela arăta deja acest scor. Mai întâi, Spânache (min. 5) a deschis scorul după o acțiune colectivă, pentru ca peste 9 minute tabela să arate scorul de 2-0, menținut până la finele jocului. A fost un corner, iar fundașul George Iacob, urcat în careul advers, a concretizat printr-o lovitură cu capul. Prima repriză a aparținut în totalitate vălmărenilor, irosind și alte ocazii de gol. Mitanul a doilea s-a concretizat pe un joc de așteptare, destul de exact, care a condus la conservarea scorului. Echipa: Olaru – G. Popa, Iacob, Antofe, Hilohi – Partenie, Năpârlică, Igant, Afteni – Spânache, S. Moise. Au mai jucat: Chiriac, L. Iancu.

Următorul meci va fi în deplasare la CSM Bacău, în compania unei alte echipe din subsolul clasamentului.

Citit 2715 ori Ultima modificare Duminică, 01 Noiembrie 2020 18:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.