Ingineri, IT-iști și agenți de vânzări joacă fotbal cot la cot cu profesioniștii

Ingineri, IT-iști și agenți de vânzări joacă fotbal cot la cot cu profesioniștii
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Situația fotbalului românesc îi îndeamnă pe fotbaliștii din ligile inferioare să aleagă locuri de muncă stabile în alte domenii, iar fotbalul trece pe plan secundar

Sporting Liești este una dintre echipele de top din Seria a II-a a Ligii a III-a, din care mai fac parte Oțelul Galați, Dacia Unirea Brăila și CSM Focșani, toate cu pretenții și bugete mult peste ceea ce are la dispoziție echipa pregătită de antrenorul Ionuț Niculcea. Secretul rezultatelor bune din turul de campionat de la Liești și nu numai, pentru că Sporting a obţinut în mai multe rânduri rezultate peste așteptări, vine din coeziunea de grup a jucătorilor cu antrenorul.

”Întotdeauna am avut o relație bună cu băieții, consider că aceasta e cheia pentru succes, mai ales că ei trebuie înțeleși. Majoritatea dintre ei au și alte joburi și atunci trebuie făcut programul de antrenamente în funcție de cum pot și ei să vină”, a spus antrenorul Niculcea.

Pentru că majoritatea jucătorilor sunt încadrați ca sportivi amatori, aceștia practică fotbalul part-time, ceea ce înseamnă că au alte meserii de bază. În echipa de la Sporting Liești găsim ingineri, IT-iști, agenți de vânzări, profesori de sport, antrenori de copii la fotbal, arbitri și chiar unii care şi-au început propria afacere. ”Noi venim și jucăm fotbal de plăcere, în primul rând. Este ceea ce am făcut de mici și e greu să ne lăsăm, dar nici nu se poate trăi din fotbal la acest nivel. Reușim să ținem ritmul pentru că ne ajută mult antrenorul și atmosfera pe care o creează. Îl simțim ca pe prietenul nostru. De asemenea, oamenii din conducere sunt niște persoane deosebite, care mereu au avut grijă de noi”, ne-a spus Daniel Gîță, fundaș central la Sporting Liești, care lasă jobul principal în urmă la ora 16:00 în fiecare zi și merge direct către terenul de antrenament.

Greu cu Sporting

Echipa din Liești, deși reprezintă o comună și se luptă cot la cot cu echipele din zonă ce au în spate mari orașe, a băgat spaima în toți adversarii pe care îi întâlnește. După opt etape, Sporting are 13 puncte, cu doar trei mai puține decât Oțelul Galați, echipa de pe locul al doilea, poziție ce permite participarea la barajul de promovare. Antrenorul Ionuț Niculcea ne-a declarat că și-a propus pentru următorul sezon clasarea între primele șase echipe. ”Noi ne vedem de drumul nostru, luăm fiecare meci în parte și încercăm să scoatem maximum. Niciodată nu începem un meci cu gândul de a face egal sau de a juca la egal. Doar la victorie. Pentru acest sezon, ne-am propus să terminăm între primele șase clasate, iar dacă campionatul ne duce să ne batem la promovare, cu siguranță că o vom face”, a spus Niculcea.

Următorul meci al celor de la Sporting Liești este în deplasare cu CSM Focșani, sâmbătă, de la ora 14:00. În cazul unui succes, formația din Liești s-ar înscrie cu șanse reale în lupta pentru promovare.

Citit 4554 ori Ultima modificare Miercuri, 04 Noiembrie 2020 18:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.