Hochei. Campionat întrerupt, dar meciurile se pot juca!

Hochei. Campionat întrerupt, dar meciurile se pot juca!
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Au fost comunicate primele hotărâri cu privire la faptul că meciul CSM Galați - Steaua s-a disputat cu jucători infectați pe gheaţă.

După ce oficialii Federației Române de Hochei pe Gheață (FRHG) au gafat lamentabil prin faptul că au permis disputarea meciului dintre CSM Galați și Steaua București fără să aibă rezultatele testelor pentru depistarea coronavirusului, Comisia Centrală de Competiții a emis, în cursul zilei de miercuri, un comunicat către toate cluburile participante în Campionatul Național de seniori. ”Din cauza numărului mare de infectări în rândul echipelor, suntem nevoiți să amânăm continuarea Campionatul Național de seniori până la o dată care se va stabili ulterior. Echipele care au efectivele complete pot, de comun acord, să dispute etapele din Campionatul Național de aeniori. Vă reamintim că în perioada 16-20 decembrie se va desfășura Cupa României, pe patinoarul din Galați. Rezultatele testelor Covid trebuie prezentat cu 24 de ore înainte de începerea meciului, pe office

rohockey.ro și pe norismeu

gmail.com”, precizează hârtia semnată de Noris Smeu, președintele Comisiei Centrale de Competiții.

Nimeni n-a fost sancționat

Din comunicarea celor de la Comisia Centrală de Competiții a FRHG reiese că este amânat campionatul, afirmație contrazisă imediat de faptul că echipele pot decide între ele dacă pot juca, în cazul în care au efectivele complete! Mai mult, se pare că mai importantă este programarea din Cupa României de luna viitoare decât sancțiunile ce ar fi trebuit acordate către cei care au organizat meciul CSM Galați - Steaua București. Cel puțin până acum nu s-a luat nicio decizie împotriva oficialilor partidei. Nici împotriva reprezentanților federali, nici împotriva clubului organizator, însă nici nu se știe dacă vor fi luate astfel de sancțiuni.

Vă reamintim faptul că meciul CSM Galați - Steaua București s-a disputat fără ca rezultatele testelor din partea delegației echipei gălățene să fie prezentate. În plus, a reieșit ulterior faptul că pe teren s-au aflat 11 jucători infectați cu coronavirus.

Comunicarea către public este diferită față de cea către cluburi

Mai sus am relatat exact textul emis de către reprezentanții federali, iar în pasajul următor vă redăm integral comunicatul oficial pentru public. Deși cluburilor li s-a transmis că pot juca meciurile dacă există acord între ele, publicului i s-a transmis că a fost suspendat campionatul până la 15 decembrie. ”Federația Română de Hochei pe Gheață, prin Comisia de Competiții, a decis întreruperea Campionatului Național de seniori (CN) datorită numărului mare de cazuri COVID-19 în rândul echipelor. Măsura a fost luată în urma consultării cu managerii echipelor participante în CN și vizează meciurile din perioada 12 noiembrie - 15 decembrie a.c. Reamintim că între 16 și 20 decembrie se va disputa, pe patinoarul din Galați, ediția 2020-2021 a Cupei României”.

Decizia a stârnit și câteva mesaje pe contul oficial de Facebook al FRHG în care este blamat Clubul Sportiv Municipal Galați. ”Da, mulțumim echipei din Galați care a reușit să pună pe butuci campionatul!”, este unul dintre mesaje, urmat de ”Nu trebuia jucat meciul. Răspunde cineva?”  sau ”Și uite așa cazul de la Galați a fost mușamalizat. Sunteți de toată jena!!!”.

La sfârșitul acestei săptămâni ar fi trebuit să se dispute etapa dintre CSM Galați și SC Miercurea Ciuc, la Patinoarul "Dunărea" din Galați.

Citit 1611 ori Ultima modificare Joi, 12 Noiembrie 2020 18:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.