Oţelul, mai tânăr ca niciodată, a batjocorit Bistriţa: 3-0

Oţelul, mai tânăr ca niciodată, a batjocorit Bistriţa: 3-0
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Jucătorii titularizaţi de Dorinel Munteanu în partida cu Gloria, cu o medie de vârstă sub 23 de ani, au scos sâmbătă trei puncte importante pe fondul unui meci foarte bun * Din primul „unsprezece” au lipsit veteranii Paraschiv, Costin şi Viglianti, doar ultimul prinzând jumătate de oră din repriza a doua * Argentinianul a demonstrat, însă, că nu degeaba este iubit de când a venit la Galaţi *

OŢELUL – GLORIA BISTRIŢA 3-0 (1-0)

Meci de fotbal disputat sâmbătă în etapa a XXVII-a a Ligii I;

Stadionul „Oţelul” – 4.000 spectatori;

Au marcat: Antal 4’, Viglianti 72’, Pena 85’;

Cartonaşe galbene: Sălăgeanu 30’, Giurgiu 51’, Neagu 58’, Antal 60’ / Velcovici 4’ - penalty, Frăsinescu 51’, Ciucă 84’;

Echipele utilizate:

OŢELUL: Grahovac – Râpă, Sârghi, Sipovici, Sălăgeanu – Neagu, Giurgiu – Antal (77’ Cojoc), Ibeh (63’ Viglianti), Ochiroşii (68’ Iorga) – Pena. Antrenor: Dorinel Munteanu.

GLORIA: Albuţ – Matei, Frăsinescu, Ciucă, Velcovici – Petre (64’ Keita), Coroian (22’ Tavares), Mureşan, Băjenaru (76’ Mandea) – Moraes, Hora. Antrenor: Marius Şumudică.

Au arbitrat: Paul Unimătan (Zalău) – Eduard Dumitrescu (Piteşti) şi Daniel Hulubei (Vaslui); rezervă – Cătălin Florescu (Techirghiol).

Antal, „killerul” cu biberon

Biberoane, scutece de tot felul, landouri, prosopele. Acestea sunt primele lucruri care mi-au venit în minte când am aflat formula de start a Oţelului în partida de sâmbătă, cu Bistriţa lui Marius Şumudică, ex-rapidistul ajuns antrenor cu nerv de Liga I.

Paraschiv era în tribună din cauza unei răceli puternice, Costin vedea meciul tot de sus, din cauza cartonaşelor galbene, Jelev are câteva luni bune de când joacă la Steaua, iar Viglianti, cu fesul pe cap, se încălzea pe margine, ca orice rezervă.

În locul lor - grădiniţa: Sipovici, un bosniac de 19 ani, debuta în fotbalul mare şi evita cu har să se complice în faţa experimentaţilor atacanţi adverşi, iar Antal, „killer”-ul cu figură de copil, adus în vara trecută din Liga a II-a, obţinea penalti încă din minutul 4 şi transforma cu sânge rece!       

Ibeh şi ratarea meciului

Poate şi de aceea formaţia transilvană s-a fâstâcit, ca atunci când puştiul îţi pune întrebări dacă într-adevăr există vreo legătură între barză şi procreaţie.

Oţelul putea ştampila repede de încă două ori buturile adverse, iar emoţiile ar fi devenit o copilărie, însă tocmai juneţea a anulat situaţiile avantajoase din faţa porţii bistriţene, cea mai mare ratare consemnându-se în minutul 45.

Atunci, nigerianul Ibeh - excelent demarcat de zvârluga Antal - a avut timp să-şi aducă aminte şi de laptele prunciei, dar cursa-i de 40 de metri s-a încheiat cu o pasă la portar care i-a scos din minţi pe gălăţenii veniţi la stadion pe vremea superbă de sâmbătă după-masă.

Înaintea lui, trecuse pe lângă majorarea scorului şi Râpă, dar măcar n-ai pretenţii la finalizare din partea unui fundaş (38’).

Măiestrie de la Viglianti

Grădiniţa lui Dorinel era s-o păţească imediat după pauză, dar numai din cauza fair-playului de la ţară al Gloriei: Sălăgeanu a trimis mingea în aut, pentru ca Giurgiu, coechipierul său, să se ridice de pe teren, iar oaspeţii au repus gospodăreşte şi au atacat poarta lui Grahovac, Hora şutând la o palmă de ţintă (48’)!

Dacă ar fi fost civilizaţi (din punct de vedere sportiv), cei porecliţi „vampirii albaştri” ar fi înapoiat mingea partenerului de întrecere după acea aruncare de la margine. Plini de furie, „pamperşii” roş-alb-albaştrilor aveau să explodeze pe final, dar numai după intrarea unui „bătrân”.

Viglianti, care în meciurile precedente păşea pe gazon numai după ce echipa rămânea în zece oameni, şi-a răzbunat lunga perioadă de aşteptare: gol cu o execuţie magnifică, de la 12 metri (72’) şi lob peste portar pentru capul izbăvitor al lui Pena (85’). Nu degeaba se spune că mereu e nevoie de un maestru…

Explicaţie foto: Tinerii Oţelului au reuşit o victorie la scor cu Bistriţa lui Şumudică

Citit 1159 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.