Cristian Munteanu: ”Gălățenii au dovedit că iubesc cu adevărat Oțelul”

Cristian Munteanu: ”Gălățenii au dovedit că iubesc cu adevărat Oțelul”
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Managerul general al grupării roș-alb-albastre a tras concluziile primei părți a campionatului și a vorbit despre planurile de viitor ale clubului.

Oțelul a încheiat anul 2020 pe locul 2 (loc de baraj), la egalitate de puncte cu prima clasată - Dacia Unirea Brăila, plus o distanță de patru puncte față de principala urmăritoare - CSM Focșani. Cristian Munteanu a venit în urmă cu un an în postura de manager general, iar de atunci ambițiile clubului gălățean au crescut considerabil.

- Cum ați caracteriza prima parte a campionatului? Sunteți mulțumit?

- Având în vedere că suntem în obiectiv, plus luând în calcul toate circumstanțele, normal că sunt mulțumit. E clar că se putea și mai mult, pentru că, în prima parte a sezonului în special, am avut câteva sincope care cred că puteau fi evitate. Însă, jocul nostru din final și-a spus cuvântul și am reușit să încheiem anul cu fruntea sus, pe loc de obiectiv. Trebuie să ținem cont de faptul că am făcut și multe schimbări la nivelul lotului și în stafful tehnic înainte de noul sezon, jucătorii veneau și după o pauză foarte mare fără activitate, așa că ne-am turat un pic mai greu motoarele.

- Se produc schimbări majore la nivelul lotului în iarnă? Unde vă doriți să vă întăriți?

- Nu se vor face schimbări majore, dar transferuri vor fi, asta-i clar. Avem de acoperit postul de portar, pentru că am rămas doar cu doi, momentan. Am făcut o analiză împreună cu stafful tehnic și ne-am stabilit în mare parte țintele. Să vedem ce va ieși, suntem în discuții deja cu anumiți jucători, iar până pornim pregătirea pentru retur mi-aș dori să avem lotul complet. Vor mai și pleca jucători, dar nu mulți.

- Cum vă descurcați în plan financiar? Mai ales că în trecut au fost probleme de acest gen la Oțelul.

- Aici, la acest capitol, trebuie să le mulțumim public încă o dată principalilor finanțatori, Primăria Galați și Consiliul Local, care ne-au oferit sprijin financiar până acum. Am găsit un partener solid în conducerea Primăriei Galați și ne dorim să continuăm proiectul până la un nivel demn de numele Oțelul. Am reușit să atragem și câțiva sponsori, suntem în discuții și cu alții. Contextul actual cu pandemia nu ne avantajează la acest capitol, însă am făcut progrese și în acest sens. De asemenea, deloc de neglijat este contribuția fanilor noștri, prin cardurile socios, prin cumpărăturile pe care le fac de la magazinul Oțelul și prin mesajele de încurajare pe care ni le transmit constant. Gălățenii au dovedit că iubesc cu adevărat Oțelul, pentru că Primăria s-a alăturat proiectului, fanii ne sprijină și astfel avem toate condițiile să reușim.

- Ar putea Oțelul să facă față în Liga a II-a, în cazul promovării? Am văzut că echipele promovate întâmpină mari dificultăți după ce promovează.

- Știi cum e, mai întâi să promovăm și vedem apoi. În plus, vreau să punctez un lucru foarte important. Că la Oțelul Galați, în clipa de față, avem un nucleu de jucători care pot juca fără probleme chiar în Liga I, nu doar în cea secundă. Așa că am mare încredere în jucătorii noștri, mai ales că până atunci vom căpăta și omogenitate, un capitol la care am avut de suferit. Trebuie să luăm totul pas cu pas, iar primul pas este să terminăm sezonul în primele două clasate, așa cum ne situăm și astăzi. Dacă promovează, Oțelul Galați ridică nivelul Ligii a II-a, prin interesul pe care îl generează. Avem de departe cei mai mulți fani dintre echipele aflate acum în Liga a III-a.

Citit 2938 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie 2020 17:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.