Oțelul a băgat spaima în adversari

Oțelul a băgat spaima în adversari
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Transferurile reușite de formația gălățeană la startul sezonului i-au făcut pe contracandidați să considere echipa pregătită de Petre Grigoraș drept principala favorită la promovare.

Sezonul Ligii a III-a de fotbal are o configurație nouă din această ediție de campionat. O sută de formaţii au fost împărțite în zece serii a câte zece echipe, urmând ca primele două clasate din fiecare serie să joace apoi două meciuri de baraj, pentru ca în final cinci echipe să facă pasul către liga secundă.

Oțelul a încheiat prima parte a sezonului pe locul secund în Seria a II-a, la egalitate de puncte cu liderul Dacia Unirea Brăila şi cu un avans de patru puncte față de CSM Focșani, o altă formație cu pretenții la promovare. Gălățenii se vor împerechea, în cazul în care vor încheia sezonul pe unul din primele două locuri, cu primele două din Seria I, acolo unde lupa se dă momentan între Foresta Suceava, Știința Miroslava și Bucovina Rădăuți, aflate la egalitate de puncte după prima parte a sezonului.

Oțelul pare a fi cea mai experimentată echipă, prin prisma transferurilor realizate înaintea sezonului. Sîrghi, Popescu și Neagu, jucători cu experiență la nivel înalt, au fost în topul celor mai folosiți jucători ai roș-alb-albaștrilor, în vreme ce Bogdan Gavrilă, un alt fotbalist obișnuit cu un nivel superior, a devenit golgheterul echipei.

Oțelul, principalul adversar al celorlalte echipe

Astfel, numele jucătorilor şi evoluțiile dinspre finalul anului i-au făcut pe antrenorii de la contracandidate să o vadă pe Oțelul drept principală favorită la promovare. Florentin Petre, antrenorul celor de la Dacia Unirea Brăila, a spus că Oțelul are cele mai mari șansă să promoveze. ”Au mulți jucători cu experiență, din câte știu există și stabilitate financiară, așa că au toate condițiile să promoveze. Asta nu înseamnă că noi toți ceilalți nu vom lupta, dar ei pornesc cu prima șansă”.

Nici echipele din Seria I, care probabil vor juca cu Oțelul la baraj, nu sunt liniștite în privința unui duel cu gălățenii pentru obținerea promovării. ”Nu e de ajuns doar să ne calificăm la baraj, trebuie să trecem de el și nu va fi ușor. Uitați-vă la Oțelul, la câți jucători au adus și de ce nivel, și veți vedea că a crescut foarte mult lupta pentru promovare”, a spus Cristi Popovici, antrenorul celor de la Ştiinţa Miroslava, la finalul ultimului meci din Liga a III-a.

Sezonul fotbalistic la nivelul Ligii a III-a este programat să revină de la jumătatea lunii martie.

Citit 3884 ori Ultima modificare Marți, 29 Decembrie 2020 17:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.