FUTSAL. Calificarea în optimi, obiectiv realizabil pentru United

FUTSAL. Calificarea în optimi, obiectiv realizabil pentru United
Deplasare în Polonia
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Campioana României la futsal va juca sâmbătă, 16 ianuarie 2021, în Polonia, pentru calificarea în faza optimilor Ligii Campionilor.

United Galați se află la prima participare în cupele europene la futsal, iar dorinţa gălățenilor este de a reuși un parcurs cât mai bun în Liga Campionilor. United va juca sâmbătă, în Polonia, cu Record Bielsko-Biala, iar echipa care va câștiga această confruntare se va califica mai departe, în faza optimilor competiției.

Delegația gălățeană a plecat cu optimism în Polonia, cu gândul la calificare, mai ales că antrenorul Florin Ignat are tot lotul valid pentru această confruntare. ''Avem așteptări să ne calificăm, noi sperăm din tot sufletul să reușim acest lucru. Va fi foarte greu, pentru că știu că au o echipă foarte bună, nu degeaba au ajuns aici. Sperăm să ieșim cu bine din acest meci, în primul rând să fim sănătoși, pentru că vine o perioadă cu multe jocuri decisive'', ne-a spus antrenorul Florin Ignat.

United a trecut în turul precedent de Ashdod Dolphins (Israel), scor 1-0, în vreme ce polonezii de la Record au învins Swansea University (Țara Galilor), scor 6-0.

S-a stabilit programul din play-off

Altfel, Federația Română de Fotbal a stabilit programul fazei de play-off din Liga I, acolo unde United a ajuns alături de Imperial Wet Miercurea Ciuc, Autobergamo Deva și FK Odorheiu Secuiesc. În această grupă de patru se va juca în sistem de fiecare cu fiecare, iar echipele pornesc cu un anumit număr de puncte, ca urmare a rezultatelor obținute în sezonul regular. Astfel, United începe cu 3 puncte, Imperial Wet cu 2, Autobergamo cu 1, iar Odorheiu pornește de la zero.

În perioada 13-15 februarie, gălățenii vor juca pe rând cu FK Odorheiu Secuiesc (13 februarie), Imperial Wet (14 februarie) și Autobergamo (15 februarie). Apoi, în perioada 20-22 martie, ordinea jocurilor va fi următoarea: Autobergamo (20 martie), FK Odorheiu (21 martie) și Imperial Wet (22 martie). Se va juca tot în stil turneu, ca și în sezonul regulat, iar locațiile urmează să fie stabilite în perioada următoare. Cel mai probabil vor fi locații neutre.

Referitor la lupta pentru câștigarea campionatului în Liga I de futsal, antrenorul Florin Ignat nu consideră că echipa sa este principala favorită, cu toate că pornește cu cel mai mare număr de puncte în faza de play-off. ''Nu suntem principala favorită, cred că o să fie cel mai echilibrat play-off de până acum. Toate echipele sunt bune, s-a văzut în prima parte acest lucru. Chiar nu cred că se poate spune că există o favorită certă în acest moment, ci mai degrabă o luptă deschisă în care oricine se poate impune. Poate, după calculele hârtiei, cei de la Ciuc să fie favoriți, prin prisma investițiilor, dar pe teren, cu siguranță, toate echipele vor lupta de la egal la egal'', ne-a spus antrenorul-jucător al celor de la United.

United Galați este campioana en-titre a Ligii I, ca urmare a clasării pe primul loc în momentul suspendării ediției precedente de campionat.

Citit 1306 ori Ultima modificare Joi, 14 Ianuarie 2021 23:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.