United vrea să intre în istoria futsalului din România

United vrea să intre în istoria futsalului din România
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Cei de la United își doresc să le ofere gălățenilor șansa de a urmări meciuri din Liga Campionilor la Sala Sporturilor.

Echipa de futsal United Galaţi a reușit să își treacă în cont succese la rând în ultima perioadă, prin câștigarea campionatului, câștigarea Supercupei și calificarea în optimile de finală ale Ligii Campionilor. Dorința reprezentanților clubului este ca United să poată să se bucure în viitor de succese alături de publicul gălățean, la Sala Sporturilor. Oficialii clubului gălățean speră să obțină o nouă calificare în Liga Campionilor, care ar consemna o nouă bornă pentru futsalul din România. Toader Ștefu, președintele onorific al clubului, speră ca United să reușească o astfel de isparvă: ”Ne convine când suntem în postura de outsider, așa cum am fost și în Polonia, așa cum suntem și acum. Poate că vom reuși să producem încă o surpriză frumoasă. Nicio echipă din România n-a atins faza sferturilor de finală până acum în Liga Campionilor”.

Gândurile oficialilor de la United sunt îndreptate și către meciurile din Liga I, acolo unde vor avea de organizat la Galați, la Sala Sporturilor Dunărea, primul turneu din faza de play-off. ”Poate dă Dumnezeu și reușim să avem și spectatori, dacă reușim să ne calificăm în finală. Măcar parțial, dacă nu va fi voie cu sala plină. Cel mai mult simțim lipsa publicului, de când cu pandemia. Noi avem o perioadă foarte bună și ne-ar fi plăcut să ne fi bucurat alături de publicul nostru, care mereu umplea sala până la refuz în momentele importante”, a spus Ștefu.

Echipa a rămas fără vedete

În vară, părea că proiectul de la United devine din ce în ce mai șubred, după ce vedetele clubului părăseau pe rând clubul gălățean. Mimi Stoica, Lașcu și Obadă au fost înlocuiți cu jucători tineri, după ce primului dintre cei trei îi expiraseră înțelegerea, iar ceilalți doi au avut oferte mai bune. ”Mi-a venit greu să le dăm drumul, dar dragoste cu sila nu se face. Cei care i-au contactat ar fi trebuit să respecte regulamentul. Au primit niște telefoane și niște oferte mai tentante decât ce le puteam oferi noi la Galați. Este greu de dovedit că s-au încălcat regulamentele acum, oricum totul a trecut deja. Nu ne-a picat bine, dar aveam câțiva jucători tineri împrumutați prin alte părți și meritau să primească o șansă. Au demontrast că au valoare și că United are și prezent, are și viitor. Mari merite le are și Florin Ignat, antrenorul, care s-a chinuit foarte mult în condițiile actuale. Am discutat cu el și a fost de acord să pornim la treabă”, a adăugat Toader Ștefu.

United Galați va juca la Galați, în perioada 13-15 februarie, cu FK Odorheiu Secuiesc, Imperial Wet  Miercurea Ciuc și Autobergamo Deva, în primul turneu din play-off-ul Ligii I, iar la cinci zile distanță va avea de disputat jocul din optimile Ligii Campionilor, în Kazahstan, cu Kairat Almaty.

Citit 1454 ori Ultima modificare Miercuri, 27 Ianuarie 2021 17:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.