Oțelul ar putea beneficia de un avantaj în retur

Oțelul ar putea beneficia de un avantaj în retur
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Dacă situația la nivelul pandemiei va permite, atunci sunt șanse ca din retur să se poată juca meciuri cu spectatori în tribună.

Echipele din Liga a III-a se află în pregătiri pentru retur, iar în această perioadă, odată cu deschiderea școlilor, s-a prins curaj la nivelul conducătorilor din fotbalul românesc ca din primăvară să poată fie deschise și stadioanele pentru public la jocurile oficiale. Primul demers în acest sens l-a făcut Liga Profesionistă de Fotbal, pentru echipele din Liga I, însă dacă se va lua o decizie favorabilă în acest sens, atunci mai mult ca sigur și Federația va adopta aceleași măsuri pentru echipele din ligile inferioare, acolo unde se poate.

”Am înaintat o solicitare către MTS (n.r. – Ministerul Tineretului și Sportului) prin care am solicitat redeschiderea stadioanelor pentru public, pentru măcar 30 la sută din capacitatea arenelor în primă fază. Cred că ar fi o soluție corectă. În momentul de față sunt deschise restaurantele, teatrele și cinematografele, bineînțeles, în acea proporție de 30 la sută, iar de luni se deschid și școlile. Toate acestea sunt în spații închise. De asemenea, pârtiile de schi au fost tot timpul deschise, iar din punctul meu de vedere o pârtie de schi este o instalația sportivă și ca atare îmbină această perspectivă. În momentul de față nu mai există absolut niciun argument care să susțină ideea că stadioanele de fotbal să fie închise”, a spus Justin Ștefan, secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal.

Una dintre marile beneficiare ale acestei măsuri ar fi Oțelul, care este clubul cu cei mai mulți și, probabil, cei mai pătimași suporteri la nivelul ligii a treia, astfel că sprijinul fanilor la jocurile de pe teren propriu ar putea constitui un real atu pentru gruparea gălățeană.

”Ar fi foarte bine pentru noi să putem juca acasă cu publicul nostru gălățean care îndrăgește atât de mult clubul Oțelul. Bineînțeles, nu suntem absurzi, suntem conștienți că trebuie respectate niște reguli, dar consider că noi cel puțin putem să le punem la dispoziție fanilor noștri măsurile de siguranță pentru a putea urmări partidele de pe stadion. Ne-am bucura enorm de mult dacă se va întâmpla acest lucru și sper că până în primăvară când vom relua și noi jocurile oficiale să se realizeze această măsură”, ne-a spus Cristian Munteanu, managerul general al Oțelului.

Primul joc oficial din liga a treia este programat la 13 martie, suficient timp ca până atunci să se poată implementa o astfel de măsură pentru accesul fanilor pe stadioane, chiar și în proporție de 30 la sută în primă fază. Marele avantaj al Oțelului ar putea fi concretizat în cazul în care se va califica la barajul de promovare, ce se va disputa în sistem tur – retur. Capacitatea stadionului ”Oțelul” este de 13.500, ceea ce ar însemna că 4.050 de spectatori ar putea fi prezenți la arenă atunci când gălățenii vor avea jocuri de disputat pe teren propriu.

Continuă amicalele

Altfel, Oțelul se află în această perioadă într-un stagiu de pregătire centralizată la Câmpulung Moldovenesc. Gălățenii au pierdut amicalul cu Bucovina Rădăuți, scor 0-1, iar astăzi se pregătesc de cel de-al doilea joc de verificare din cantonament, cu Dante Botoșani (liga a treia). Până la finalul perioadei de pregătire la Câmpulung Moldovenesc, Oțelul mai are de disputat o partidă amicală miercuri, 10 februarie, cu Șomuz Fălticeni.

Citit 1985 ori Ultima modificare Vineri, 05 Februarie 2021 17:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.