De sâmbătă până luni, Galațiul devine capitala futsalului româneasc

De sâmbătă până luni, Galațiul devine capitala futsalului româneasc
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Primul turneu al Ligii I la futsal se va disputa la Sala Sporturilor "Dunărea", în acest weekend, ceea ce face ca Galațiul să revină în centrul atenției amatorilor acestui sport.

Campionatul Ligii I de futsal a ajuns la momentul fazei play-off, în care se vor disputa două turnee, la care cele patru echipe calificate vor juca în sistem de fiecare cu fiecare. Printre echipele aflate în careul de ași al Ligii I de futsal se numără și United Galați, club care va organiza, în acest weekend, primul turneu al fazei de play-off, la Sala Sporturilor "Dunărea".

Turneul debutează astăzi, cu partidele: Imperial Wet Miercurea Ciuc - FK Odorheiu Secuiesc (ora 13:30) și Autobergamo Deva - United Galați (ora 16:00). Mâine, United va avea de jucat contra celor de la Imperial Wet Miercurea Ciuc, cu care au luptat pentru titlu în ultimii ani, de la ora 16:00, în vreme ce Autobergamo Deva și FK Odorheiu Secuiesc se întâlnesc de la ora 13:30. În fine, luni se va încheia turneul, cu partidele FK Odorheiu Secuiesc - United Galați (ora 13:30) și Imperial Wet Miercurea Ciuc - Autobergamo Deva. Întrucât accesul publicului este interzis, partidele care se dispută de la 16:00 vor fi transmise în direct de postul tv Pro X, în vreme ce primele jocuri ale celor trei zile vor putea fi urmărite live video pe YouTube.

Programul jocurilor a suferit modifcări față de ceea ce era stabilit inițial, pentru că United a fost depunctată cu două puncte, ca urmare a întârzierii plății către brazilianul Borges, fost jucător al grupării gălățene. Astfel, United nu mai pornește în play-off de pe primul loc, care i-ar fi adus beneficiul de a porni cu trei puncte în clasamentul din a doua fază a competiției. Gălățenii au rămas cu un singur punct, la fel ca Autobergamo Deva, Imperial Wet pornește cu două, iar FK Odorheiu de la zero.

Cristian Ștefu, președintele clubului United, a declarat că este convins că vor fi recuperate cele două puncte. “A fost o eroare administrativă, dar am intervenit și am rezolvat problema. A fost și o eroare de interpretare a dosarului și mă bucur că am întâlnit la federație oameni dispuși să ne ajute, să învățăm și din greșeli. Hotărârea Comisiei a fost pripită, dar am certitudinea că munca băieților nu va fi prejudiciată. Dosarul va ajunge și la Comisia de Recurs, acolo unde vom avea câștig de cauză”.

Tragere la sorți favorabilă

Altfel, United Galați a beneficiat de o tragere la sorți favorabilă în "Cupa României" la futsal, acolo unde o va întâlni pe Ceahlăul Piatra Neamț (Liga a II-a), în faza optimilor de finală. Partida se va disputa pe terenul celor de la Ceahlăul. În cazul calificării, United va da piept în optimi cu învingătoarea dintre CSM Tg. Mureș și FK Odorheiu Secuiesc.

Citit 1906 ori Ultima modificare Miercuri, 17 Februarie 2021 13:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.