HANDBAL | Pericolul retrogradării rămâne aproape. Gălățencele de la CSM, doar remiză cu o echipă mai slab clasată

HANDBAL | Pericolul retrogradării rămâne aproape. Gălățencele de la CSM, doar remiză cu o echipă mai slab clasată
Sursa foto, CSM Galați Facebook
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Echipa pregătită de Alexandrina Soare a ratat șansa de a se desprinde de locurile de retrogradare, după ce a înregistrat doar o remiză în meciul cu Activ Ploiești, scor 25-25.

Lupta pentru evitarea retrogradării în Liga Florilor, divizia de elită a handbalului feminin românesc, pare mai aprinsă ca nicidoată, iar una dintre echipele care trec prin emoțiile de a se salva este CSM Galați. Formația pregătită de Alexandrina Soare a ratat șansa de a se desprinde de una dintre contracandidate, Activ Prahova Ploiești. În confruntarea de ieri dintre cele două echipe, disputată la Sfântu Gheorghe, a fost egal, 25-25, deși gălățencele au început mult mai bine partida, au condus constant în prima parte a jocului și au intrat la pauză cu avantaj de trei goluri, scor 13-10. Partea a doua a avut un deznodământ cu totul diferit, iar handbalistele de la Activ Ploiești au avurt o serie de reușite consecutive, astfel că scorul s-a echilibrat. A fost în final 25-25, un rezultat de egalitate care nu ajută pe niciuna dintre cele două echipe aflate în lupta pentru evitarea retrogradării.

"A fost un joc de uzură, încrâncenat, echilibrat pe întreaga sa durata. Adversarele au aplicat o tactică cu atacuri lungi, pe care nu am reuşit să o contracarăm, golurile venind şi pe lipsa noastră de concentare. Din păcate, nici de această dată nu ne-a susţinut "poarta". Noi am avut, în general, un joc colectiv bun. Principalele marcatoare au fost Cioaric, Şeiko, Andriţa şi Vizitiu, de la ultima aşteptând mai mult", ne-a declarat prof. Alexandrina Soare.

Luptă îngreunată pentru gălățence

CSM Galați a acumulat șapte puncte în cele nouă jocuri disputate până în prezent, ocupând locul 12 din cele 15 echipe rămase în Liga Florilor, după ce s-a retras Crișul Chișineu-Criș. Gălățencele se află la egalitate de puncte cu CSM Slatina (locul 13), cu două puncte mai puțin decât SCM Craiova și Mioveni (locurile 10 și 11), iar față de adversarele de astăzi a păstrat distanța de două puncte avans. Vor retrograda ultimele trei clasate, locuri ocupate în prezent de CSM Slatina, Activ Prahova Ploiești și "U" Cluj, iar locurile 11 și 12 vor juca baraj de rămânere în prima ligă cu echipe din eșalonul al doilea. Astfel, ca CSM Galați să se salveze direct de la retrogradare pare din ce în ce mai improbabil, mai ales după acest rezultat de egalitate. Deasupra celor de la SCM Craiova, prima echipă peste linia de retrogradare, se află deja echipe cu câte cinci puncte avans, HC Zalău (cu un meci mai puțin) și Rapid București.

Următorul meci al fetelor de la CSM Galați este programat marți, 23 februarie, la Bucureşti, iar adversară le va fi CSM Rm. Vâlcea.

Citit 1421 ori Ultima modificare Joi, 18 Februarie 2021 20:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.