United, în cursă pentru două trofee
Foto: Facebook/United Galați

United, în cursă pentru două trofee
Cea mai de succes echipă gălățeană a momentului
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Formația pregătită de antrenorul-jucător Florin Ignat a reușit un parcurs neașteptat de bun în Europa, iar pe plan intern este singura echipă gălățeană care a rămas angrenată în ambele competiții.

Echipa de futsal United Galați a reușit, cel puțin până în prezent, un sezon remarcabil. Cu toate că au întâmpinat în trecut probleme financiare și unii dintre cei mai importanți jucători din sezoanele precedente au părăsit echipa înaintea startului actualului sezon, antrenorul Florin Ignat a reușit să facă o echipă frumoasă la United, capabilă de rezultate peste așteptări. Aventura europeană, în care au reușit să ajungă până în faza optimilor de finală ale Ligii Campionilor, confirmă forța de grup a echipei.

”Sunt mândru de acești băieți minunați, chiar au făcut eforturi extraordinare din toate punctele de vedere. Am întâlnit de această dată un adversar foarte puternic, cel mai tare de până acum. Kairat are șanse reale de a ajunge în finala Ligii Campionilor. Țin să le mulțumim tuturor celor care au fost alături de noi pe parcursul acestei aventuri europene”, a spus Florin Ignat, după ce echipa sa pierdut în optimi, cu Kairat Almaty, 1-6. Gălățenii eliminaseră înainte campioana Israelului și pe cea a Poloniei.

Concentrare pe plan intern

United este singura echipă gălățeană care luptă cu șanse reale atât pentru câștigarea campionatului, cât și pentru adjudecarea trofeului "Cupei României". În campionat, United mai are de disputat un turneu în faza de play-off, cu șanse mari de a obține clasarea între primele două echipe, pentru a prinde un loc în finala competiției, după ce a încheiat pe primul loc sezonul regulat. De asemenea, United este angrenată și în "Cupa României", iar în weekendul viitor va participa la turneul preliminar al competiției. Primul adversar este divizionara secundă Ceahlăul Piatra Neamț, iar apoi va da cel mai probabil de FK Odorheiu Secuiesc. Dacă va reuși să treacă de aceste două runde, United va obține calificarea la final-four-ul "Cupei României".

Toader Ștefu, președintele onorific al celor de la United consideră că munca este secretul rezultatelor bune ale echipei. ”Avem un grup unit, ne bazăm foarte mult pe băieți cu caracter deosebit și, prin muncă, am reușit să obținem performanțe”.

United Galați a reușit să câștige titlul de campioană în 2020, dar și Supercupa României.

Citit 877 ori Ultima modificare Marți, 23 Februarie 2021 00:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.