Sportul gălățean, din inimă pentru Liviu. Mobilizare pentru o cauza nobilă

Sportul gălățean, din inimă pentru Liviu. Mobilizare pentru o cauza nobilă
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Mai mulți oameni de sport din Galați și nu numai au pus umărul la strângerea de fonduri pentru un tânăr diagnosticat cu leucemie acută.

Liviu Șoimu, un tânăr gălățean în vârstă de 20 de ani, suferă de leucemie acută și are nevoie de tratament corespunzător plus transplant la o clinică din Italia. Cum costurile totale depășesc 300.000 de euro, a început mobilizarea în mediul online pentru strângerea de fonduri într-un grup de Facebook intitulat "Din inimă pentru Liviu".

Tatăl lui Liviu este Silviu Șoimu, administrator al Sălii Sporturilor "Dunărea" și team manager la CSU Belor Galați. Astfel, mai mulți oameni din mediul sportiv au sărit în sprijinul cauzei de strângere de fonduri. CSM Arcada Galați a strâns 1.200 de lei din licitații pentru o minge originală CEV Champions League și un echipament al echipei, Oțelul Galați a strâns suma de 3.170 de lei din bilete virtuale vândute la meciul de pe teren propriu cu Viitorul Ianca, FC Universitatea Galați a scos la licitație cinci mingi originale, Silviu Ilie (fost campion cu Oțelul) a adunat 350 de lei pentru un tricou original al echipei naționale a României (purtat de Răzvan Raț), Ioana Crețeanu a ținut o sesiune de zumba la MaxFit, în timp ce Școala de Fotbal Junior Galați a scos la licitație zece vouchere pentru antrenamente pe o perioadă de cinci luni. Au mai contribuit cu donații și jucătoarele de la CSU Belor, sponsorul principal al echipei, firma Belor, dar și mai mulți oameni de sport din Galați.

Surpriza plăcută a mobilizării oamenilor pentru acest caz a venit și din afara orașului, iar echipa de volei masculin Dinamo a scos, de asemenea, la licitație un tricou oficial de prezentare. Pe lângă aceste inițiative, mai multe firme au donat, dar și mulți oameni buni la suflet contribuie zi de zi cu licitații și donații pe grupul de Facebook deschis pentru această cauză.

Lupta continuă

Deși cazul lui Liviu Șoimu s-a bucurat de mediatizare în ultima vreme, suma de 300.000 de euro este încă departe de a fi strânsă, astfel că este în continuare nevoie de eforturile tuturor oamenilor din comunitate pentru a contribui la speranța la viață a unui tânăr. Liviu Șoimu a absolvit cu brio, în urmă cu doi ani, cursurile Colegiul Național "Vasile Alecsandri", fiind olimpic la mai multe discipline. Pe această cale, facem un nou apel către mediul sportiv din Galați și nu numai să își pună toate resursele disponibile pentru a reuși să se strângă suma necesară. Victoria lui Liviu Șoimu ar însemna o bucurie mai mare decât orice succes sportiv.

Conturile în care se pot face donații, pentru persoane fizice, la Banca Comercială Română: RO56 RNCB 0748 1542 1011 0001 (RON), RO07 RNCB 0748 1542 1011 0010 (EUR), Cod Swift/Bic - RNCBROBU. Persoanele juridice pot dona prin Asociația Umanitară "Sabina", în baza unui contract de sponsorizare. Viramentele se pot face în conturile: RO33 RNCB 0748 1549 1285 0001 (RON), RO06 RNCB 0748 1549 1285 0002 (EUR), Bic/swift RNCBROBU. Numerele de telefon de contact ale părinților: 0754 347 947 (Aurora, mama) sau 0754 421 532 (Silviu, tatăl).

Citit 1742 ori Ultima modificare Miercuri, 31 Martie 2021 01:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.