Modernizarea infrastructurii sportive în județul Galați

Modernizarea infrastructurii sportive în județul Galați
Localități preocupate de dezvoltare
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

O nouă arenă urmează să se consturiască în Tecuci, iar alte două baze sportive din localitățile județului nostru au parte de modernizări.

Infrastructura sportivă din România a rămas una dintre problemele arzătoare, drept urmare și rezultatele din ce în ce mai slabe, la mai toate disciplinele sportive. Totuși, există și câteva zone în care autoritățile locale se preocupă de îmbunătățirea acestor aspecte.

În județul Galați se preconizează construirea unei noi baze sportive la Tecuci, acolo unde primarul Lucian Costin a anunțat public că a fost atribuit un contract pentru construirea unei arene de către Compania Națională de Investiții. Valoarea contractului se ridică la 4.942.358 de lei, iar baza sportivă va avea o suprafață de joc pentru fotbal (105 m x 68 m, cu omologarea UEFA), tribune cu 500 de locuri pentru spectatori, vestiare moderne, parcare pentru autovehicule și autocare, plus un teren multifuncțional pentru practicarea altor sporturi în afara fotbalului, cum ar fi baschet, volei, handal și tenis. În ultimii ani, fotbalul a fost neglijat de către autoritățile locale din Tecuci, în oraş existând doar o echipă în liga județeană, fără mari obiective de realizat.

Lieștiul, baza cea mai modernă din județ

În afară de Tecuci, există alte două localități din județul nostru care au baze sportive cu pretenții. Una dintre ele este la Liești, acolo unde echipa de fotbal a comunei - Sporting - activează de ani buni în Liga a III-a și a reușit rezultate onorabile. Astfel, în timp, s-a pus accentul și pe crearea unor condiții demne pentru o echipă de acest nivel.

Liviu Ciubotariu, președintele Asociației Județene de Fotbal Galați, cel care este în temă cu toate bazele sportive de la nivelul județului nostru, a spus că la Liești este momentan cea mai bună arenă. "Cei de acolo s-au preocupat și se poate spune clar că la Liești este acum cea mai modernă bază sportivă din județul Galați, în afara reședinței de județ. Există multă seriozitate acolo, iar asta s-a văzut și la nivelul rezultatelor obținute de echipă, care an de an joacă fără probleme în Liga a III-a și le-a pus probleme tuturor adversarilor. Este îmbucurător să vedem că există o astfel de bază sportivă la nivelul unei comune și ne-am dori să avem cât mai multe".

Arena din Liești se poate lăuda cu vestiare moderne, gazon impecabil și tribune de circa 800 de locuri.

Arena din Valea Mărului, în curs de modernizare

O altă localitate din Galați care are echipă în Liga a III-a de fotbal este Valea Mărului, care încearcă să se ridice la standardele impuse de Federația Română de Fotbal pentru un club profesionist. Astfel, Avântul, echipa din Valea Mărului, este nevoită să joace meciurile din acest retur de campionat, în speranța de a scăpa de retrogradare, pe terenul "Portul Roșu" din Galați, pentru că arena din localitate suportă lucrări de modernizare.

Citit 2031 ori Ultima modificare Joi, 01 Aprilie 2021 01:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.