Sezon compromis pentru fotbalul județean

Sezon compromis pentru fotbalul județean
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

În urma discuțiilor de la sediul Asociației Județene de Fotbal (AJF) s-a decis că Liga a IV-a din Galați nu va oferi o campioană pentru acest sezon.

Odată cu implementarea legii prin care sunt permise și testările rapide pentru depistarea Covid 19 s-a decis că ligile judeţene se pot organiza într-o lună pentru a oferi echipa campioană. Aceasta ar avea de disputat un baraj cu una dintre ultimele clasate din Liga a III-a, pentru a obține promovarea. Pentru a putea oferi o campioană de județ, fiecare ligă trebuie să pună la start minimum patru echipe care să joace fiecare câte șapte partide. În urma discuțiilor purtate de către reprezentanții Asociației Județene de Fotbal Galați cu membrii afiliați cu drept de participare în Liga a IV-a, doar o singură echipă din județul nostru era dispusă să participe într-o astfel de organizare. Este vorba despre CSM Galați, echipă care s-a pregătit intens în această perioadă, antrenată de Viorel Tănase și cu Silviu Ilie căpitan de echipă.

”Sunt dezamăgit de reacția unor conducători de club care erau nerăbdători să se reia competiția, iar acum nu mai vor să participe. Pe de o parte, îi înțeleg, pentru că nu au pus la punct nici bugetul, nici lotul. Dar eu trebuie să apăr interesul echipei mele, iar acela este de a juca”, ne-a spus Tase.

Astfel, nu există nicio șansă în momentul de față ca județul Galați să ofere o campioană pentru sezonul 2020-2021 și care să participe la barajul de promovare în Liga a III-a.

”Am avut o întâlnire în care s-au discutat variantele de disputare, numai un club fiind dispus să se mobilizeze rapid și să joace pentru promovare, dar acest lucru nu poate fi posibil, pentru că era nevoie de minimum patru echipe și șapte jocuri de fiecare. Cluburile au invocat lipsa fondurilor, întrucât bugetele din plan local nu s-au votat și nu au surse de finanțare într-un timp atât de scurt pentru testele Covid necesare înainte de fiecare meci. Chiar dacă sunt testări rapide, tot implică anumite costuri”, ne-a spus președintele AJF Galați, Liviu Ciubotariu.

Se joacă în "Cupa României"

O altă temă de discuție a fost aceea a lipsei pregătirii adecvate a jucătorilor, astfel că nu s-ar fi putut disputa partide într-un ritm alert, cu jocuri din trei în trei zile. Pentru a pregăti mai bine sezonul următor, ce va începe din toamnă, s-a decis ca după Paște să se înceapă cu jocurile oficiale, dar fără miză de promovare. Astfel, meciurile cu echipele ce vor fi dispuse să participe vor conta pentru "Cupa României". Echipa care se va clasa pe primul loc va fi desemnată reprezentanta județului Galați de la nivelul Ligii a IV-a în primul tur din "Cupa României", faza națională.

Citit 1677 ori Ultima modificare Joi, 15 Aprilie 2021 17:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.