UPDATE Dramă cumplită la Galați. Un copil a fost strivit la o competiție de fotbal desfăşurată fără aviz

UPDATE Dramă cumplită la Galați. Un copil a fost strivit la o competiție de fotbal desfăşurată fără aviz
Evaluaţi acest articol
(37 voturi)

UPDATE, duminică, 25 aprilie 2021. David, un copil în vârstă de zece ani, din zona Bârladului, a fost strivit de o placă de beton de la Stadionul "Dunărea" şi a încetat din viaţă la scurt timp, la spital.

"Cupa Iepurașului", o competiție care poate n-ar fi trebuit să aibă loc de la bun început, a scos la iveală nivelul dezastruos al bazelor sportive din Galați, în urma unei drame cumplite. La Stadionul "Dunărea", pe terenul "Dunărea 2", şi pe Stadionul "Siderurgistul", au fost organizate jocuri de fotbal pentru copii cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani, în cadrul unei competiții neoficiale, care se pare că nu a respectat întrutotul normele de organizare ale unor astfel de întâlniri. Dincolo de condițiile precare ale bazei sportive pe care s-au desfășurat partidele amicale, n-a existat nici avizul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP).

Drama care a marcat întreaga țară a avut loc sâmbătă dimineață, pe terenul "Dunărea 2". În spatele porții se aflau niște plăci de beton, cu o gaură la baza acestora. La un moment dat, când a vrut copilul să se ducă la toaletă, a folosit gaura de sub placa de beton ca o cale de acces în exterior. A fost zdrobit în zona capului de placa ce a căzut peste el ca o ghilotină, conform celor prezenți la fața locului.

"Din primele verificări, a rezultat faptul că minorul, un băiat în vârstă de 10 ani, dintr-un sat din județul Vaslui, în timp ce participa la o competiție sportivă, s-ar fi apropiat de gardul împrejmuitor, moment în care două plăci de beton s-ar fi desprins și ar fi căzut peste acesta, cauzându-i mai multe răni la nivelul capului și al corpului", a transmis agent-șef principal Ciprian Teodor Stoica.

Copilul a fost preluat, în stare gravă, de un echipaj de Ambulanţă și transportat de urgență la spital. După zeci de minute în care s-a încercat resuscitarea, minorul a decedat. În consecință, s-a  întocmit un dosar penal cu privire la infracțiunea de ucidere din culpă, urmând a fi stabilite ulterior cauzele producerii acestui accident tragic.

Cine ar putea fi cei trași la răspundere

Criminaliștii au început ancheta, iar câteva persoane ar putea avea de suferit după decesul copilului.

Luat în vizor de autorități ar putea fi antrenorul copilului, Ovidiu Mangu, care purta responsabilitatea supravegherii copiilor de la clubul său, printre care și cel decedat. Mai mult, se pare ca înainte de copilul care avea să-și găsească sfârșitul, alți doi colegi de-ai săi au folosit aceeași cale. Antrenorul îi acuză pe organizatori, că aceștia le-ar fi indicat copiilor locul pentru a merge către zona împădurită, ca să-și facă nevoile. "Într-o pauză, David și colegii săi au cerut să meargă la toaletă, au întrebat organizatorul unde să meargă și acesta le-a zis să se ducă după gard. S-au dus printr-o gaură, eu nici măcar n-am văzut unde era gaura aia din gard până când s-a produs tragedia", a spus Mangu, pentru "Vremea Nouă".

Un altul care ar putea plăti este Tiberiu Grosu, organizatorul competiției. Faptul că a organizat o competiție neoficială în condiții improprii l-ar putea indica drept responsabil pentru cele întâmplate.

Alte persoane trase la răspundere ar putea fi Gelu Popescu, administratorul bazei sportive, și Florin Mirea, președintele Fundației Sportul Gălățean, care are în subordine administrarea Stadionului "Dunărea". "Copiii se jucau pe acolo, au trecut mai mulți, încă doi copii înaintea celui decedat. A fost lipsă de supraveghere totală din partea antrenorului. Ei s-au hârjonit întâi, a trecut unul, l-a văzut, era în apropiere, la vreo 5-6 metri, era aproape de copil. Acolo era un loc foarte strâmt, era gardul de beton și un gard de plasă de protecție pentru ca mingile să nu se ducă în spatele porții, era o distanţă de maximum un metru. S-a băgat după amândouă gardurile, să treacă pe sub dalele alea", a spus Gelu Popescu.

Din câte se pare, nu a existat niciun document de solicitare din partea clubului Sporting, organizator al competiției, către Fundație. S-a mers la înțelegerea dintre cele două părți, care au un protocol de colaborare în desfășurare, pentru ca Sporting să poată folosi baza sportivă pentru jocuri și antrenamente.

David, copilul de zece ani decedat, era unicul copil din familie și fusese însoțit la competiția de la Galați de tatăl său.

(Florin Radu)


(24 aprilie 2021) Un copil în vârstă de 10 ani și-a pierdut viața, după ce a fost strivit de o bucată de gard.

Accidentul a avut loc astăzi, la stadionul "Dunărea", loc în care băiatul era prezent pentru competiția "Cupa Iepurașului", organizată de clubul Sporting. Copilul, de loc din Bârlad, era prezent pentru un meci de fotbal împotriva celor de la Luceafărul Galați, însă o placă de beton din gardul ce împrejmuiește terenul s-a desprins și a căzut peste el.

„Din primele verificări, a rezultat faptul că minorul, un băiat în vârstă de 10 ani, dintr-un sat din județul Vaslui, în timp ce participa la o competiție sportivă, s-ar fi apropiat de gardul împrejmuitor, moment în care două plăci de beton s-ar fi desprins și ar fi căzut peste acesta, cauzându-i mai multe răni la nivelul capului și al corpului”, transmite agent-șef principal Ciprian Teodor Stoica.

Copilul a fost preluat, în stare gravă, de un echipaj de salvare și transportat de urgență la spital. După zeci de minute în care s-a încercat resuscitarea minorului, acesta a decedat. În consecință, s-a întocmit un dosar penal cu privire la infracțiunea de ucidere din culpă, urmând a fi stabilite ulterior cauzele producerii acestui accident tragic. (Beatrice Dumitriu)

Citit 11239 ori Ultima modificare Miercuri, 28 Aprilie 2021 00:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.