Jucătorii Oțelului au restanțe salariale

Jucătorii Oțelului au restanțe salariale
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Cu toate că și-a îndeplinit primul obiectiv al sezonului prin calificarea la barajul de promovare în Liga a II-a, gruparea gălățeană traversează momente dificile din punct de vedere financiar.

Fanii Oțelului așteaptă mai mult ca niciodată să promoveze la capătul acestui sezon, însă lucrurile nu sunt așa roz cum par pe din afară. Jucătorii au acumulat patru luni de salarii neplătite, iar clubul face eforturi considerabile pentru a-și putea menține existența la cote decente. Cum cea mai mare parte din bugetul clubului este preconizată a veni de la Primărie, există un blocaj în clipa de față, prin prisma faptului că aprobarea bugetului pentru cluburile sportive a întârziat mai mult decât în mod obișnuit. Așa se întâmplă de obicei în anii de după alegeri parlamentare, pentru că se schimbă Guvernul și se întârzie cu bugetarea pe plan local. Printr-o situație similară a trecut, în urmă cu patru ani, clubul de baschet Phoenix, care avea în cele din urmă să retragă echipele de seniori din campionatele naționale și să ajungă în dizolvare.
Gruparea gălățeană a avut de suferit și de pe urma memoriilor venite pe bandă rulantă și pierdute în ultimii ani. Dincolo de faptul că au trebuit plătite integral contractele celor cărora au plecat de la club, au fost și amenzi de achitat. Mai mult, înaintea sezonului, aproape 300.000 de lei a fost nota de plată către Yulu-Matondo și Sevillano, jucători care au câștigat la UEFA împotriva Oțelului, deși era o entitate diferită cea care îi contractase pe fotbaliștii mai sus menționați.
Șansele ca banii de la bugetul local să ajungă în conturile Oțelului până la startul barajelor de promovare sunt aproape nule, iar un reprezentant din partea Primăriei a fost să discute cu jucătorii, să-i îndemne la răbdare și mobilizare pentru următoarele jocuri, conform unor surse din interior. Jucătorii n-au primit prea bine vizita, iar unii dintre ei ar putea să-și depună memorii în perioada următoare.

Team-building la paintball

Pentru a se mai destinde un pic atmosfera încărcată cu miza barajului de promovare, plus problemele financiare din ultima perioadă, cei de la Oțelul s-au mobilizat și au organizat, luni după-amiază, o acțiune de tip team-building, printr-o partidă de paintball. Jucătorii s-au declarat extrem de entuziasmați de eveniment și speră ca astfel de acțiuni să fie cât mai des organizate, pentru că sunt necesare la crearea unui vestiar unit pentru obținerea obiectivelor pe teren.
Altfel, Oțelul va juca ultima etapă din sezonul regulat, cu calificarea la baraj deja asigurată, pe terenul ultimei clasate, Sportul Chiscani. Meciul se va disputa vineri, 30 aprilie, cu o zi mai devreme față de programările obișnuite.

Citit 2083 ori Ultima modificare Miercuri, 28 Aprilie 2021 19:08

4 comentarii

 • postat de Alexutz
  Joi, 29 Aprilie 2021 11:04
  5.2.205.***
  Pai daca nu suntem in stare sa platim jucatorii de alde 3-4 luni la ce ne luptam pentru promovare? Ca acolo suntem victime sigure..... daca promovam trebuie mult mai multi bani pentru a face fata. Adica daca planul este sa promovam trebuie sa fim constienti ca trebuie un buget mult mai mare pentru intariri.
  De unde bani daca stam la mila primariei?
  Si dupa aia injuram jucatorii si staff-ul tehnic ca nu au fost in stare.
  Daca acum cand avem un sansa mare la promovare nu impulsionezi jucatorii iniante de meciuri decisive ce pretentii sa mai ai? Puteau achita macar un salariu restant sa se vada ca exista binevointa....
  Pacat de munca depusa.....
  0
  9
  Raportează
 • postat de gălățeanul
  Joi, 29 Aprilie 2021 09:57
  178.138.98.***
  MX Se caută, dar nu vine nimeni. Orașul ăsta este blestemat. Vorbești prostii despre cei din conducere.
  Membrii socios nu au treabă cu bani de la Oțelul, iar ceilalți sunt și ei în aceeași situație.
  Sa vina investitorii, porțile stadionului sunt deschise.
  7
  7
  Raportează
 • postat de MX
  Joi, 29 Aprilie 2021 09:04
  5.13.222.***
  De ce nu se cauta un investitor serios la echipa ?! Probabil cei din conducere tin cu dintii de scaun si nu vor sa-si piarda posturile banii venind de la Primarie. Cu mina intinsa spre acestia ca niste milogi nu vom ajunge departe niciodata !
  5
  9
  Raportează
 • postat de ADYtza74
  Joi, 29 Aprilie 2021 07:21
  109.166.129.***
  Dacă nu sunt bani în liga 3 ,ce facem în liga2 ? Nu prea se poate o promovare.
  0
  13
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.