Pregătiri pentru viitoare trofee la United

Pregătiri pentru viitoare trofee la United
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Sezonul de futsal s-a încheiat cu formația gălățeană obținând un nou trofeu, plus încă o prezență în finala Ligii I.

United Galați este cel mai vechi club de fustal din România care ține ștacheta sus an de an, la fel cum a făcut-o și în ediția 2020-2021. Gălățenii au încheiat pe locul secund în campionat, au câștigat Supercupa României și au ajuns până în optimile Ligii Campionilor. Mai mult, United a avut un lot cu mulți tineri români, ceea ce e mai mult decât de apreciat.

Toader Ștefu, președintele onorific al clubului, a declarat că echipa se va întări în următoarea perioadă, pentru a încerca să obțină al doilea titlu din istoria grupării. "Toți băieții sunt pregătiți să rămână la Galați, aici unde au făcut și vor face performanță. Vom mai aduce doi sau trei jucători, de asemenea vom mai legitima câțiva tineri de perspectivă, obiectiv prin care vrem să aibă de câștigat și echipa națională a României, care nu traversează, din păcate, o perioadă foarte bună. Dacă și alte cluburi vor proceda astfel, ar fi extraordinar, futsalul românesc chiar ar crește enorm. De pildă, nu sunt mulțumit că cei mai buni jucători din această finală au fost trei brazilieni", a spus Ștefu.

Primii doi jucători care și-au prelungit contractele pentru sezonul viitor sunt Tacot și Burdujel.

Toniță, primul transfer

Cei de la United nici bine n-au încheiat socotelile cu sezonul 2020-2021, că deja s-au apucat să se întărească pentru următorul. Primul jucător anunțat este portarul Petrișor Toniță (foto), gălățean la origine, care în ultimii ani a jucat pentru Autobergamo Deva. Toniță este unul dintre jucătorii convocați constant la echipa națională de futsal a României. "Sunt fericit că mă voi întoarce acasă și voi face tot posibilul să aduc un trofeu la Galați. Fanii acestui minunat club merită ce este mai bun! Mai multe n-are rost să spun, prefer să arăt în teren ce-mi doresc pentru United Galați", a spus Toniță, al cărui contract va intra în vigoare de la 1 iulie și se va întinde pe o perioadă de doi ani. Toniță s-a lansat în sportul de performanță, ca portar, chiar la United, așa că revine la locul din care a plecat.

Altfel, antrenorul Florin Ignat a fost reconfirmat în funcția pe care o ocupă, rămâne de văzut doar dacă va continua și ca jucător, după ce s-a pus problema retragerii sale înaintea sezonului recent încheiat, însă plecările masive de la echipă au făcut ca acesta să activeze și pe teren, la propriu.

Citit 1428 ori Ultima modificare Miercuri, 05 Mai 2021 02:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.