Noi medalii de bronz în palmaresul hocheiului gălățean

Noi medalii de bronz în palmaresul hocheiului gălățean
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Sportul gălățean a devenit mai bogat cu noi medalii de bronz la hochei pe gheață, ca urmare a faptului că echipa CS Municipal s-a impus în finala mică.

Seria de cel mai bun din cinci din finala mică s-a oprit la trei, minimum necesar, după ce gălățenii de la CSM s-au impus în tot atâtea rânduri în fața celor de la ACSH Gheorgheni, în Campionatul Național de hochei pe gheaţă seniori.

Gălățenii au reușit să câștige mai întâi cele două jocuri de la Galați, 6-4 și 4-3, iar soarta medaliilor de bronz a fost decisă în cea de-a treia confruntare a seriei, la Gheorgheni, acolo unde CSM Galați a câștigat, luni seară, cu scorul de 6-3. Reușitele gălățenilor din această partidă au fost semnate de către: Neznamov, Makarov (de câte de două ori), Butocinov și Machala.

Astfel, CSM Galați a încheiat pe locul al treilea sezonul 2020-2021 al Campionatului Național de seniori la hochei pe gheață. Partea mai puțin bună este reprezentată de faptul că nivelul campionatului este unul scăzut, iar în componența sa sunt practic doar alte trei echipe care contează cu adevărat, în afară de trupa gălățeană.

Iată lotul CSM din acest sezon: Onodi Otto, Szopos Magor (portari) - Nagy Istvan, Mihail Rîbalko, Evgeni Yemelianenko, Albert Polinin, Cătălin Berdilă, Ciprian Țapu, Biro Otto (fundași), Patrik Machala, Aleksander Neznamov, Sergei Paior, Anton Butocinov, Konstantin Makarov, Evgeni Skacikov, Biro Matyas, Mircea Constantin, Adrian Irimia, Yevgeni Limanski, Denis Zabludovski, Vitali Kiricenko, Szops Otto (atacanți). Staff tehnic: Vadim Şakraiciuk (antrenor principal), Cornel Chiriță (antrenor secund).

Până acum, de la înființarea secției de hochei pe gheață la CSM Galați, clubul a obţinut medaliile de argint în 2019, iar acum a căzut la nivelul de bronz. Vă reamintim că în ediția precedentă de campionat sezonul a fost suspendat din cauza pandemiei de coronavirus. Până la înființarea CSM Galați, hocheiul gălățean a trăit de pe urma medaliilor obținute de către CSM Dunărea, grupare care și-a trecut în cont inclusiv titluri de campioană.

Fără perspective prea mari

Cu toate că la Galați există un public destul de numeros pasionat de hochei, faptul că CSM nu participă și în ErsteLiga, așa cum o fac, de exemplu, Corona Brașov sau SC Miercurea Ciuc (finalistele din acest an ale Campionatului Național), duce la o scădere a interesului pentru această disciplină. Momentan nu sunt semnale că gruparea gălățeană ar fi interesată de mai mult decât simpla participare la competițiile naționale, campionat și "Cupa României". Astfel, fără participarea la o întrecere mai puternică, va fi greu de făcut față celor două echipe amintite mai sus și în competiția internă.

Citit 1032 ori Ultima modificare Marți, 04 Mai 2021 19:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.