Meciuri decisive pentru CSM Galați

Meciuri decisive pentru CSM Galați
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Echipa gălățeană de baschet masculin din Liga Națională are de disputat două meciuri care vor decide soarta acestui sezon.

Sezonul regulat al ediției 2020-2021 se apropie de final, iar CSM Galați se află în cărți, cu șanse bune de a se califica în faza de play-off. Altfel, sezonul se va opri pentru gălățeni odată cu încheierea părții regulate, pentru că Federația Română de Baschet a decis ca alte jocuri în afara celor de play-off să nu se mai dispute, ca urmare a faptului că nicio echipă nu va retrograda capătul acestei ediții.

La Galați, la Sala Sporturilor "Dunărea", se vor disputa, astăzi și mâine, patru partide. CSM Galați va juca împotriva celor de la Dinamo (astăzi, ora 19.00) și SCM "U" Craiova (mâine, ora 19.00). Celelalte două jocuri vor fi: CSM Tg. Jiu - SCM "U" Craiova (astăzi, ora 16.00) și CSM Tg. Jiu - Dinamo (mâine, ora 16.00).

Miza de play-off pentru gălățeni

Formația gălățeană are nevoie neapărat de o victorie cu Dinamo, pentru a păstra șanse de a rămâne pe poziția de play-off pe care o ocupă în momentul de față. Pentru a fi și mai sigură de postura actuală, CSM Galați ar trebui să o învingă și pe SCM "U" Craiova, însă se poate califica în play-off și doar cu un succes contra lui Dinamo, dacă formația din București nu va produce surprize în confruntările de săptămâna viitoare, cu BCMU Pitești și CSU Sibiu.

Florin Nini, antrenorul celor de la CSM Galați, s-a declarat încrezător în șansele echipei sale la acest turneu. "Iată că am ajuns cu bine, spun eu, spre finalul sezonului regulat al Ligii Naționale, cu șanse de a prinde un loc de play-off. Bătăliile vor fi extrem de dure pentru a obține această poziție, mai ales că avem meci direct cu Dinamo, în care trebuie să ne impunem, atât printr-un joc consistent, cât și printr-un rezultat favorabil. Mai avem, desigur, jocul cu SCM "U" Craiova, o formație care an de an s-a luptat pentru pozițiile fruntașe. Să nu uităm că în lupta pentru locurile de play-off se mai află și Steaua, o altă echipă de tradiție a baschetului românesc. Noi, ca o structură nouă, pornim cu ultima șansă, cel mai probabil, însă acest lucru ne ambiționează și mai mult", a spus Nini.

CSM Galați mai are de disputat și o restanță, cu CSM Oradea, ce va avea loc luni, 10 mai. Odată cu aceste trei partide, gălățenii vor încheia campania din acest sezon, iar pentru a continua cu meciurile oficiale este nevoie să se claseze pe locul 8.

În play-off, primele opt echipe se vor împerechea, în sistem eliminatoriu, în etapa sferturilor de finală, astfel: locul 1 versus locul 8, 2 cu 7, 3 cu 6 și 4 cu 5. Echipa care obține prima două victorii se califică mai departe.

Citit 1117 ori Ultima modificare Miercuri, 05 Mai 2021 20:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.