CSM Galați s-a calificat în play-off

CSM Galați s-a calificat în play-off
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Formația pregătită de Florin Nini a prins un loc de play-off, în fața unor adversari cu bugete mai mari și cu o mai mare tradiție în baschet.

Echipa de baschet seniori a Clubului Sportiv Municipal (CSM) Galați a reușit cea mai bună performanță de la înființarea clubului, prin accederea în faza de play-off a Ligii Naționale, alături de cele mai puternice echipe din campionat. Acest lucru a fost reuşit în cel mai dificil sezon de când se află CSM Galați în competiție. Sub comanda lui Florin Nini, revenit la Galați după experiența de la Pitești, s-a creat o echipă cu bună unitate de grup și arțăgoasă, exact cum îi place tehnicianului gălățean.

Nini s-a declarat extrem de încântat de reușita elevilor săi, care a fost confirmată după ce Dinamo a pierdut jocurile cu CSU Sibiu și Argeș Pitești. "Sunt foarte mulțumit de calificarea în play-off, îi felicit pe băieți pentru ceea ce au reușit. Practic, ne-am depășit obiectivul și nu putem decât să fim fericiți pentru acest lucru. Totuși, așa cum mă știți, nu mă mulțumesc deloc cu jumătăți de măsură, iar acum ne dorim să luptăm pentru șansa noastră, chit că suntem în faţa unei misiuni imposibile. De remarcat și faptul că în actualul sezon am avut mari probleme de lot, poate că altfel am fi obținut chiar o clasare mai bună. Am reușit să lăsăm în spatele nostru două echipe mai zdravene financiar și cu o mult mai mare tradiție în baschet, mă refer la Dinamo și Steaua", a spus Nini.

Duel cu liderul

Prin ocuparea poziției a opta în clasament la finalul sezonului regulat, gălățenii se vor întrece în play-off cu "U" BT Cluj-Napoca, formația care a încheiat sezonul în postura de lider. Se va juca în sistem cel mai bun din trei jocuri, față de cel mai bun din cinci, cum era obișnuit în sezoanele trecute. Astfel, formația mai bine clasată la capătul sezonului regulat va organiza primele două partide, iar în caz de egalitate se va juca decisivul pe terenul celeilalte. Gălățenii vor merge la Cluj pentru a juca duminică și marți, iar dacă vor reuși să se impună într-un meci vor aduce la Galați confruntarea decisivă.

Iată și lotul celor de la CSM Galați, cu care a fost reușită performanța calificării în play-off: Davor Konjevic, Kendarrius Hamilton, Andrei Gherman, James Eads, Tarik Bruncevic, Joshua Brown, George Vlad, Adrian Vaida, Maksim Sturanovic, Mihai Grecu, Marius Ciotlăuș, Cristian Câmpeanu, Rareș Ardelean. Antrenor: Florin Nini.

Citit 1169 ori Ultima modificare Joi, 13 Mai 2021 22:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.