Oţelul, maximum 7!

Oţelul, maximum 7!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Doar în condiţii paranormale ar mai putea prinde echipa lui Dorinel Munteanu cupele europene la finele campionatului curent * Dinamo şi Rapid au luat, luni după-amiază, câte 3 puncte, iar gălăţenii mai păstrează şanse doar la poziţia a 7-a *

„Nu mă gândesc la asta!”

Scorul-mitralieră de la Ploieşti, 3-0 cu Astra, a făcut ca-n aerul poluat al Galaţiului să miroasă intens a calcule, a formule matematice tot mai diverse.

Oţelul urca, măcar pentru o zi, pe poziţia a şaptea în clasament, la numai două puncte de ultimul loc care necesită paşaport de cupe europene.

„Nu mă gândesc la aşa ceva, eu îmi fac calcule să nu pierdem poziţia a opta care ne-ar face să încasăm cu 300.000 de euro mai puţin din drepturile de televizare”, a parat elegant Marius Stan, directorul general al clubului local de Liga I.

Formaţia roş-alb-albastră nu mai avusese o situaţie atât de favorabilă în acest sezon, deci câteva calcule pe-o ciornă n-ar fi fost, neapărat, impertinente…

Prima condiţie: 6 puncte din 6

Luni după-amiază, jocul rezultatelor a fost însă dezastruos. Dinamo a câştigat la Alba Iulia, 2-1 cu Unirea, iar Rapidul a trecut de Pandurii Tg. Jiu, 1-0, cu un gol târziu, picat în minutul 85.

Aşadar, la loc comanda, „oţelari”! Cu 47 de puncte înaintea ultimelor două runde, formaţia pregătită de Dorinel Munteanu se află la cinci lungimi de „câinii roşii” şi la doar una de giuleşteni, deci şansele de a prinde in extremis cupele continentale s-au redus dramatic.

Dacă ar învinge pe FC Vaslui şi Universitatea Craiova (n.r. – ultimele două partide rămase de disputat) - altfel meciuri destul de dificile - Oţelul ar avea nevoie de prestaţii sub limita normalului din partea contracandidatelor la locul al şaselea.  

Locul şapte, tot 1,8 milioane

Dinamo va întâlni pe final de stagiune Astra Ploieşti (acasă) şi FC Vaslui (deplasare), iar ca să nu mai aibă emoţii cu tabăra dunăreană îi va fi necesar numai un punct din 6 - echipa din Şoseaua Ştefan cel Mare îi este superioară Galaţiului în meciurile directe: 0-1 şi 3-2.

Rapidul mai are de jucat la Braşov şi cu Gloria Bistriţa, sub Podul Grant, iar în duelurile directe cu dunărenii beneficiază de un avantaj concludent: 3-0 şi 0-0.

Cu o „remiză” în ultimele săptămâni, tabăra din Giuleşti ar putea fi depăşită de compania Neamţului – aşadar locul al şaptelea este maximum pentru „oţelari” pentru 2009-2010.

Interesant este însă faptul că locurile 7 şi 8 vor încasa la vară aceiaşi bani din drepturile de televizare: 1,8 milioane de euro.

Comentariu foto: Antal şi compania au sperat, timp de o zi, că vor putea prinde Europa League

Citit 1351 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.