Oțelul riscă să rămână fără jumătate din echipă

Oțelul riscă să rămână fără jumătate din echipă
Evaluaţi acest articol
(23 voturi)

Mai mulți jucători ai echipei de fotbal Oţelul Galaţi au ajuns la final de contract, odată cu ratarea obiectivului de a promova în Liga a II-a, după eșecul cu Dacia Unirea Brăila, din finala barajului, 1-2 la general.

Oțelul a rămas fără antrenorul Petre Grigoraș, al cărui contract nu s-a mai prelungit automat, cum ar fi fost în cazul promovării, dar a rămas și fără mai mulți jucători, care au ajuns la sfârșitul înțelegerilor. Jucătorii care au ajuns la final de contract sunt: Cristi Sîrghi, Stelian Cucu, Cosmin Stoian, Fernando Dobre, George Cârjan, Georgian Păun, Dan Popescu și Marquinhos. Plus Mihai Manău, care fusese oricum împrumutat la Sporting Liești.

Sîrghi nu mai e dorit de suporteri, în vreme ce Marquinhos n-a putut fi folosit în mare parte din perioada petrecută la Galați, din iarnă până la finalul sezonului.

Situația nu este deloc roz nici în cazul celor care au contracte, dar vor să părăsească echipa. Printre aceștia se numără portarul Iulian Dinu, care ar avea oferte de la echipe din liga secundă. Tot cu posibilitatea de a pleca la mai bine ar fi Nica și Farcaș, care au impresionat pe parcursul sezonului. De asemenea, Dacia Unirea Brăila a pus ochii pe Gavrilă și pe alți câțiva jucători aflați încă sub contract cu Oțelul, iar Neagu ar putea pleca și el către alte echipe, după ce a fost îndelung contestat de suporteri după ratarea promovării.

Incertă este situația jucătorilor Gabriel Răducan și Aurelian Petrache, împrumutați pe două sezoane, dar care ar putea pleca și ei, în cazul unor oferte mai bune, dacă grupările care îi dețin doresc acest lucru. Un alt jucător care și-ar face bagajele este juniorul Alecu, care ar putea alege drumul Capitalei pentru studii, așa cum a făcut și Nemțanu, în urmă cu un an.

Tot sub contract cu Oțelul se mai află Filip Dima, rămas fără echipă din iarnă, plus Mădălin Grădinaru, care a fost împrumutat la Sporting Liești în partea a doua a sezonului.

Pe lângă cei menționați mai sus, sub contract cu Oțelul se mai află: Ursu, Stancu, Mereuță, Crihană, Ghiocel, Sevastian, Jurj și Cireș.

Apostol a plecat, dar nu prea

Altfel, situația a rămas incertă și la vârful clubului gălățean. Dacă președintele Moisescu și-a anunțat demisia, așa cum i-au cerut mai mulți suporteri, Iulian Apostol, unul dintre principalii vizați de fani pentru a pleca de la club, a oferit un mesaj lung și ambiguu referitor la situația sa. Acesta a precizat că se va adresa instanțelor de judecată referitor la amenințările primite, le-a mulțumit colaboratorilor săi și a specificat că va face un pas în spate, fără să menționeze demisia sau renunțarea cu efect definitiv la rolul său din cadrul clubului. De altfel, nu este prima dată când Apostol și Moisescu au anunțat că renunță, fără a se întâmpla acest lucru, astfel că rămâne de văzut dacă de această dată vor avea alt efect deciziile anunțate.

Cel de-al treilea conducător a cărui demisie a fost cerută de unii fani, Cristian Munteanu, încă n-a ieșit în față cu nicio declarație referitoare la situația sa ori a clubului.

Citit 3662 ori Ultima modificare Miercuri, 02 Iunie 2021 21:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.