Noi conducători la CSM Galați

Noi conducători la CSM Galați
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

După ce posturile au fost scoase la concurs, au fost desemnaţi șefii de secții de la gruparea gălățeană finanțată din bani publici.

Proiectul Clubului Sportiv Municipal (CSM) Galați traversează o perioadă de reformă, prin modificări la nivelul conducerii. Mai mult, CSM se pregătește să preia și bazele sportive de la Fundația "Sportul Gălățean", în cel mai scurt timp posibil.

Conducerea clubului va fi asigurată de directorul Claudiu Stoian, unul dintre oamenii de sport cu mare experiență în administrativ și care a fost organizator de competiții de la început în cadrul proiectului.

La sfârșitul lunii trecute, au avut loc examenele pentru posturile de șefi de secție de la CSM Galați, iar șase dintre locuri au fost ocupate.

Singurul care a rămas pe postul său este Marius Pîrvu, șef de secție la volei, acolo unde CSM colaborează cu CS Arcada pentru echipa de seniori.

Din garda veche au mai rămas în funcţie Anastasia Bacalum, care se va ocupa de tenis, natație și dans, Andi Nicolau, la karate, şah și box, în vreme ce fostul fotbalist Valentin Ioviță a schimbat secția de handbal, trecând la cea în care va avea sub tutela sa fotbalul și rugbyul.

Noutățile le reprezintă Dorian Secuianu, cunoscut din sfera rugbyului gălățean, care va conduce secția de baschet, în timp ce secţia de hochei a trecut de la Dan Pantea la Florin Pădurescu.

Singura secție rămasă descoperită momentan este cea de handbal, acolo unde, cel mai probabil, va colabora în funcția de management Dragoș Chiriță, cel care a fost alături de secția de handbal și în sezonul precedent.

Finanțare redusă pentru 2021

Mai mult, din planul de reorganizare al Clubului Sportiv Municipal Galați trebuie ținut cont și de faptul că finanțarea va fi redusă cu circa 30% față de anii precedenți. Vor avea de suferit, în principal, echipele de handbal și hochei. Cea de handbal senioare oricum a retrogradat din prima ligă, iar majoritatea contractelor cu jucătoarele au ajuns la final, astfel că se va da credit tinerelor sportive care au încheiat ciclul de juniorat. Nici hocheiul nu pare a fi prea încrezător într-o finanțare apropiată de cea din ultimii ani, în care oricum n-a reușit să pună mâna pe titlu. Concurența celor de la SC Miercurea Ciuc și Corona Brașov pare foarte greu de învins, astfel că și la hochei sunt șanse mari să se îndrepte atenția mai mult pe jucători tineri din sezonul următor.

Clubul Sportiv Municipal Galați a luat ființă în 2018, iar până acum și-a trecut în palmares, la nivel de echipe, trei titluri de campioană ale României, alături de Arcada, la volei masculin, plus un titlu de campioană a României cu echipa de baschet Under 20.

Citit 3894 ori Ultima modificare Marți, 15 Iunie 2021 22:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.