Jucătoarele de la Belor, la mare căutare

Jucătoarele de la Belor, la mare căutare
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Echipa de volei CSU Belor Galați a avut un sezon dezamăgitor, însă jucătoarele au fost remarcate de cele mai bune echipe din campionat.

În ciuda locului 9 ocupat în clasamentul final al Diviziei A1 de volei feminin în ediția 2020 – 2021, fetele de la CSU Belor au ajuns la mare căutare pentru cele mai bune echipe de volei din România. Nu doar jucătoarele din ultimul sezon, ci și cele din urmă cu două sezoane, ceea ce arată că proiectul de la CSU Belor putea fi unul de succes dacă ar fi avut sprijinul financiar necesar în continuare. Din păcate, principalul sponsor a suferit profund la nivel financiar din cauza pandemiei, astfel că a fost nevoit să se retragă, iar municipalitatea sprijină doar simbolic (15.000 lei finanțarea pentru 2021). Astfel, echipa de volei feminin a Galațiului va juca în sezonul următor de volei abia în al doilea eșalon.

Revenind la jucătoarele plecate de la Belor, de remarcat faptul că ridicătoarea Mirela Sahpazova a ajuns la CSM Târgoviște, campioana en-titre, în vreme ce Sorina Miclăuș, convocată și la lotul național, va juca din sezonul următor la Volei Alba Blaj, cel mai puternic club de volei feminin din ultimii zece ani din România. Tot la Blaj a fost luată și Andreea Ispas, fostul libero de la Belor din urmă cu două sezoane.

Tot în Divizia A1 va continua și brazilianca Talita Do Nascimento, legitimată în ultimele două sezoane la Galați. Talita a semnat cu nou-promovata SCMU Craiova, unde va fi colegă cu Laura Simoniia, pe care o cunoaște tot de la Belor.

Lot nou pentru CSU Galați

Ca urmare a înscrierii în cel de-al doilea eșalon de volei, clubul gălățean a pierdut toate jucătoarele, astfel că e nevoie de un lot complet nou pentru noul sezon. Cel mai probabil, CSU Galați va da credit unor jucătoare tinere.

 Din lotul de anul trecut, Borislava Saykova a luat drumul străinătății, fiind una dintre jucătoarele remarcate în cei doi ani petrecuți la CSU Belor, iar româncele Ana Berdilă, Violeta Stan, Andreea Tămaș și Adina Roșca sunt în negocieri cu mai multe echipe din țară la nivelul primei ligi, fiind doar o chestiune de timp până vor semna în altă parte. O altă jucătoare româncă ce a trecut pe la Belor, Marisa Radu, în vârstă de doar 20 de ani, a devenit ridicătoarea principală a lui Dinamo București, formație de top 4 în România.

Altfel, Nneka Onyejekwe, o mai veche cunoștință a voleiului gălățean din perioada în care echipa CSU Metal domina autoritar campionatul, a fost la Dinamo în sezonul trecut, iar acum a semnat cu CSO Voluntari, un club ambițios la care mai evoluează și Edina Selimovic, o altă fostă componentă de la CSU Belor.

Citit 1674 ori Ultima modificare Duminică, 20 Iunie 2021 20:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.