Dunărea Galaţi - victorie după 900 de minute!

Dunărea Galaţi - victorie după 900 de minute!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* FCM Dunărea – FC Botoşani 2-1 (1-1) *

Incredibil, dar adevărat! FCM Dunărea a câştigat sâmbătă, meciul cu FC Botoşani, după un chin de zece etape (900 de minute!).

Ultimul succes s-a înregistrat în etapa a treia a returului: 3-0 cu Tricolorul Breaza.

Descătuşarea, însă, nu s-a făcut cu una, cu două. Şi în meciul cu Botoşanii Dunărea a fost condusă, producând frisoane în rândul suporterilor.

În min. 15, fundaşul Geamăn şi-a încercat şansa: a şutat de la aproape 40 de metri, Mindileac a „mângâiat” balonul, dar l-a scăpat în poartă (gen Zapata), spre stupefacţia coechipierilor şi a celor prezenţi la Stadionul „Dunărea”.

Până la acest gol, Mindileac avusese o intervenţie salutară, iar D. Popescu trimisese foarte puţin peste „transversală”.

Dar, în general, jocul echipei noastre nu a corespuns.

Dar a venit minutul 27, când inspiraţia lui Pribac a schimbat faţa jocului. În acest minut, „optarul” nostru a prins un şut năpraznic, înscriind imparabil în apropierea „viclului”.

Din acest moment elevii lui Tase s-au văzut din ce în ce mai mult, acoperind mai bine terenul. În consecinţă, au apărut şi ocaziile la poarta veteranului Prisacă.

Un „cap” al lui Velescu, o minge care a şters bara şi o încheietură de bare (!) a lui Cioinac au încheiat mitanul întâi.

La reluare, jocul şi-a recăpătat aspectul din prima parte a mitanului întâi, dar după minutul 35 gălăţenii s-au avântat cu mai multă hotărâre în terenul advers, punând presiune pe adversar.

Două lovituri libere ale lui Cioinac, au prevestit, parcă, venirea golului izbăvitor.

Evenimentul aşteptat de 900 de minute s-a petrecut în min. 72: lovitură liberă de la 19 m, perpendicular pe poartă, executată precis de Pribac, transformându-l în spectator pe Prisacă: 2-1, o victorie meritată, aşteptată de la începutul lunii martie, de la acel 3-0 cu Breaza!

A fost meciul jucătorilor cu numărul 8 – atât Geamăn, cât şi Pribac!

Arbitrul bucureştean Claudiu Baboia – asistat de Marian Loghin (Paşcani) şi Ionuţ Câmpeanu (Cluj) – a condus formaţiile:

DUNĂREA: Mindileac – Agache, Emil Cristian, Marin, D. Popescu – Velescu, Cioinac (Cucu), Cristea (Grosu) - Enache (State), Pribac, Patrichi.

FC BOTOŞANI: Prisacă – Tincu, Patache, Geamăn, Axinte – Vasvari (Homneac), Boghean, Şt. Apostol, Bordeanu – Ghiceanu, Ţigănaşu (Boroştean).

În etapa viitoare gălăţenii nu vor juca, ei urmând să câştige cu 3-0 prin retragerea echipei Cetatea Suceava.

Citit 882 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.