Șase românce, pe tabloul principal la Wimbledon

Șase românce, pe tabloul principal la Wimbledon
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Astăzi începe cel de-al treilea turneu de Grand Slam al anului, cel de iarbă, de la Wimbledon. Cu toate că Simona Halep nu poate participa din cauza unei accidentări mai vechi, țara noastră are nu mai puțin de șase reprezentante pe tabloul principal: Irina Begu, Monica Niculescu, Mihaela Buzărnescu, Ana Bogdan, Sorana Cîrstea și Patricia Țig. Primele trei vor juca astăzi, iar celelalte trei intră în concurs marți.

Cel mai ușor adversar pare să-l aibă Sorana Cîrstea, care e și jucătoarea cu clasarea cea mai bună în topul WTA dintre românce (locul 45). Cîrstea va juca împotriva localnicei Samantha Murray, calificată cu wildcard. În rest, toate celelalte șase românce sunt cotate cu șansa a doua în meciurile lor. Irina Begu o întâlnește pe tânăra americancă Volynets, Niculescu va da peste a doua favorită a turneului - Sabalenka, iar Buzărnescu încheie ziua de astăzi cu experimentata Venus Williams.

Patricia Țig, jucătoare formată la Galați, va juca marți contra rusoaicei Daria Kasatkina (locul 34 WTA). Tot mâine este programat și duelul Anei Bogdan cu finalista de la Roland Garros - Pavlyuchenkova.

Altfel, de remarcat și prezența pe tabloul principal a unei jucătoare ce reprezintă Marea Britanie, dar cu origini din România, Emma Răducanu, jucătoare de 18 ani, care a primit wildcard.

Citit 1235 ori Ultima modificare Duminică, 27 Iunie 2021 21:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.