Româncele, eliminate de la Wimbledon

Româncele, eliminate de la Wimbledon
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Toate cele șase jucătoare din România care s-au aflat pe tabloul principal de la Wimbledon au părăsit competiția după prima săptămână. Cel mai lung parcurs l-au avut Sorana Cîrstea, de la care erau și cele mai mari așteptări de altfel. Cîrstea a trecut în primul tur de Murray, scor 6-3, 6-3, iar în turul secund a reușit s-o elimine pe favorita nr. 12 - Victoria Azarenka, la capătul unui meci extrem de spectaculos, scor 7-6, 3-6, 6-4. Sorana a fost învinsă de către o jucătoare de doar 18 ani, calificată datorită unui wildcard - Emma Răducanu. Aceasta reprezintă Marea Britanie, deși provine din tată român și mamă chinezoaică şi este născută în Canada. Răducanu a învins-o pe Sorana Cîrstea, scor 6-3, 7-5.

Irina Begu a avut un parcurs surprinzător, după ce a trecut de Volynets, scor 6-4, 7-5, și de experimentata Petra Martic, scor 7-5, 6-7, 6-3. În turul al treilea, Begu a cedat în fața favoritei numărul 8 - Iga Swiatek, scor 1-6, 0-6.

Celelalte patru românce de pe tabloul principal, care au părăsit competiția din primul tur, sunt Patricia Țig, Monica Niculescu, Ana Bogdan și Mihaela Buzărnescu. Simona Halep, câștigătoarea din 2019, nu a putut participa la turneu, din cauza unei accidentări.

Citit 1274 ori Ultima modificare Luni, 05 Iulie 2021 22:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.