Lupta pentru medalii continuă: Rezultatele românilor la Jocurile Olimpice

Lupta pentru medalii continuă: Rezultatele românilor la Jocurile Olimpice
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Sportivii din țara noastră participanți la Tokyo își doresc să obțină rezultate cât mai bune, până acum fiind obținută o singură medalie.

După succesul Anei Maria Popescu la scrimă, cu medalia de argint obținută la spadă, speranțele la medalii au crescut tot mai mult, iar unii sportivi români au reușit să lase o impresie bună până acum în concurs.

*NATAȚIE. Românii Robert Glință și David Popovici (foto) vor concura în finalele de marți dimineață (în jurul orei 05:00), după ce au trecut cu brio, luni dimineață, de probele din semifinale. Robert Glință, la 100 metri spate, a prins ultimul loc din finală, fiind al patrulea din întrecerea sa din faza calificărilor în ultimul act, depășindu-i cu o singură sutime pe Armstrong și Irie. Cu șanse mai mari la medalie se anunță puștiul David Popovici, care la doar 16 ani a reușit să prindă lejer un loc în finala de la proba de 200 metri liber. Finala lui Popovici este programată marți dimineață, la 04:43.

*TENIS. Țara noastră a rămas fără reprezentantă la proba de simplu, după ce Mihaela Buzărnescu a fost învinsă, scor 1-6, 2-6, de către Vondrusouva (Cehia), în faza optimilor de finală. Nici cuplul de dublu Monica Niculescu/ Raluca Olaru n-a reușit să se califice în sferturi, după ce româncele au cedat în fața australiencelor Perez și Stosur, scor 6-7, 5-7.

*TENIS DE MASĂ. Marți dimineață este programat să intre în concurs și Bernadette Szocs, care o va întâlni pe Juan Liu (SUA). Tot la proba de dublu, luni, în faza șaisprezecimilor, Elizabeta Samara a cedat, scor 1-3 (7-11, 6-11, 11-4, 8-11, 2-11) în fața tailandezei Sawettabut.

*BASCHET. Echipa națională de bachet feminin 3x3 a României păstrează doar șanse matematice de a prinde un loc în faza recalificărilor (sferturi), după ce a ratat calificarea în semifinale din grupa sa. Tricolorele au reușit să câștige cu Mongolia, dar au cedat în fața Rusiei, astfel că vor juca marți, de la ora 11:00, contra reprezentativei similare a Franței. Tricolorele au nevoie de victorie, dar și de jocul rezultatelor în favoarea lor.

*JUDO. Alexandru Raicu a fost eliminat încă din turul întâi, la categoria 73 kg la care a concurat, în fața localnicului Ono Shohei, multiplu campion olimpic. Românul a cedat net, scor 0-10.

*TRIATLON. Naturalizatul Felix Duchampt a încheiat pentru România pe locul 36 proba de triatlon (înot, ciclism și alergare) de la Tokyo. Acesta a înregistrat un timp total de 1h 49:14. Medalia de aur i-a revenit norvegianului Kristian Blummenfelt.

*BOX. Pugilistul Cosmin Gîrleanu a pierdut la puncte, în primul tur al competiției, în fața bulgarului Daniel Asenov, la categoria 52 kg.

Citit 1306 ori Ultima modificare Marți, 27 Iulie 2021 13:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.