Perspectivele echipelor gălățene de primă ligă, în noul sezon

Perspectivele echipelor gălățene de primă ligă, în noul sezon
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Vă oferim câteva date despre previziunile bookmakerilor cu privire la ceea ce se așteaptă de la echipele gălățene participante în primele eșaloane naţionale.

Așa cum scriam în edițiile trecute, orașul nostru înregistrează o scădere considerabilă la nivel de echipe de club participante în primele ligi. Practic, au rămas doar cinci formaţii, însă numai una se poate arăta încrezătoare întru totul pentru noul sezon - CSM Arcada (volei masculin). Formația gălățeană este cotată ca principală favorită, într-un mod detașat, de a obține un nou titlu de campioană a României, așa cum s-a întâmplat și în ultimele trei ediții. Bookmakerii îi atribuie grupării gălățene o cotă de 1,65 pentru a câștiga campionatul, fiind urmată de SCM "U" Craiova și SCM Zalău, cu cote de câte 5,00 fiecare. Îndeaproape de cele două se mai află Dinamo, la cotă 6,00, respectiv, CSA Steaua București, la cotă 7,00. Cu toate că s-au mișcat destul de bine până acum pe piața transferurilor, având șase noutăți în lot, cei de la CSM Arcada caută un înlocuitor pentru olandezul Niels Klapwijk, cel mai bun jucător al echipei în ultimele două sezoane.

Futsalul, sub semnul întrebării

Odată cu retragerea din campionat a celor de la Imperial Wet Miercurea Ciuc, campioana de ediția trecută şi echipa cu cel mai mare buget, întregul campionat de futsal are de suferit, din toate punctele de vedere. Numărul de echipe în prima ligă este de numai opt, dintre care jumătate par a fi mai degrabă de umplutură: Luceafărul Buzău, CSL Sportul Ciorăști, KSE Tg. Secuiesc, CFF Clujana Cluj-Napoca. Cei de la United Galați se plasează printre favorite, mai ales odată cu retragerea celor de la Imperial Wet, însă semnalele pe surse nu sunt tocmai încurajatoare în jurul echipei, existând, în continuare, probleme financiare. Astfel, United este cotată cu a doua șansă la câștigarea campionatului în ediția 2021-2022, cu o cotă de 2,30, la mică distanță de principala favorită, Autobergamo Deva (cotă 2,00). La distanță mare se mai plasează Odorheiu Secuiesc (cotă 7,00) și CSF CFR Timișoara (cotă 8,00).

Încă trei prezente, fără mari perspective

Orașul nostru va mai fi reprezentat ca nivel de echipe de seniori la sporturi de echipă la încă trei discipline sportive: baschet, hochei și fotbal feminin. La baschet nu a fost anunțat niciun jucător nou, cu toate că majoritatea echipelor din LNBM își cunosc deja aproape tot lotul, astfel că CSM Galați are o cotă de 200 pentru a câștiga campionatul, fiind cotată cu șanse foarte mici și să obțină o nouă calificare în play-off, cum a reușit în ediția precedentă.

O situație asemănătoare se prezintă la hochei, unde e de așteptat să fie scăzut nivelul, în vreme ce Universitatea Galați, echipa de fotbal feminin, are în față un sezon sub semnul incertitudinii, fără garanția, cel puțin în momentul de față, că va putea duce la bun sfârșit noul sezon.

Citit 1766 ori Ultima modificare Luni, 16 August 2021 00:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.