Duel Galaţi - Brăila, în "Cupa României"

Duel Galaţi - Brăila, în "Cupa României"
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Gruparea gălățeană Oţelul are șansa de a-și lua revanșa în fața brăilenilor, după ce a ratat promovarea în Liga a II-a chiar în fața rivalilor din oraşul vecin.

Oțelul a avut mari coșmaruri provocate în sezonul precedent de Dacia Unirea Brăila, echipă pe care a întâlnit-o de patru ori și n-a reușit să o învingă niciodată. Au fost trei succese pentru brăileni și un rezultat de egalitate, însă cel mai important a fost că locul de promovare, în urma barajului, a fost obținut de brăileni, cu toate că Oțelul pornea ca favorită.

De această dată, Oțelul și Dacia Unirea se întâlnesc în faza a treia a "Cupei României", pe terenul din Brăila, astăzi, de la ora 17.30, într-o singură manșă. În caz de egalitate după timpul regulamentar de joc, se va trece la două reprize de câte 15 minute, iar apoi, dacă va fi cazul, la lovituri de departajare.

Dorinel Munteanu, managerul tehnic al Oțelului, s-a arătat încrezător înaintea duelului cu brăilenii. "Este binevenit meciul cu Dacia Brăila înaintea startului de campionat, ne dorim să trecem mai departe, vom trata jocul cu seriozitate maximă. Suporterii își doresc să câștigăm orice meci, iar eu ca antrenor revenit la Oțelul îmi doresc să ne calificăm. Le transmit suporterilor același mesaj ca și până acum, că vom trata foarte serios meciul și este ultima repetiție înaintea începutului de campionat. Chiar dacă Brăila este echipă de Liga a II-a și joacă acasă, pe noi ar trebui să ne ambiționeze, nu să ne gândim că pornim cu vreun dezavantaj. Rămâne de văzut cine va fi mai bun pe teren", a spus Munteanu.

În turul precedent, Oțelul a trecut într-o manieră categorică de Sporting Liești, scor 4-0, în vreme ce Dacia Brăila s-a calificat ca urmare a succesului de pe terenul celor de la Pescărușul Sarichioi, scor 2-0.

Meciul din turul trei se joacă pe terenul celor de la Dacia Unirea Brăila, criteriul fiind ca echipa mai slab clasată în sezonul regulat al ediției precedente să joace acasă. Cu toate că Dacia Brăila a promovat, în sezonul regulat a încheiat campionatul pe locul al doilea, sub Oțelul.

Absențe din defensivă

Singurele absențe notabile din lotul Oțelului sunt cele ale fundașilor centrali Cristian Sîrghi (suspendat) și Costin Ghiocel (accidentat). De asemenea, atacantul Juri Cisotti, ultimul sosit la echipă, are șanse mici de a începe partida ca titular, fiind în urmă cu pregătirea fizică. Oțelul ar putea juca în formula: Uțiu - Farcaș, Cojocaru, Yabre, Nedelea - Cireș, Neagu, Jardan - Demian, Crîcimar, Nica.

E de așteptat ca la meciul de la Brăila să asiste și o galerie numeroasă sosită de la Galați pentru a-și susține favoriții roș-alb-albaștri.

Citit 2047 ori Ultima modificare Marți, 24 August 2021 23:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.