Marele necaz al lui Dorinel Munteanu

Marele necaz al lui Dorinel Munteanu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Nu este vorba despre chemarea la DNA şi despre acuzele pe care a trebuit să le absoarbă săptămâna trecută * „Mă gândesc numai la fotbal, nu mă apasă cele spuse despre mine zilele trecute. Vreau în cupele europene cu Oţelul”, afirmă Dorinel Munteanu aflat acasă, la Koln * Necazul? Faptul că a încasat prea multe goluri în campionatul recent încheiat *

Omul din ştirea zilei

Dacă tastezi „DNA” pe motorul de căutare Google, prima pagină îţi oferă cel puţin două rezultate în care apare numele lui Dorinel Munteanu.

Internaţionalul român cu cele mai multe prezenţe în prima reprezentativă a României e ditamai brandul, iar prezenţa sa la Serviciul Teritorial Piteşti al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a fost ştirea zilei, mai importantă decât criza economică şi decât greva generală din sistemul bugetar.

Munti, aflat de câteva zile acasă, în Germania, spune că este liniştit şi că se gândeşte exclusiv la fotbal, în ciuda zvonurilor conform cărora ar avea probleme în dosarul de corupţie de la Clubul FC Argeş. 

„N-am ce ascunde”

Reporter: Dorinel, la ce te gândeşti mai mult în această vacanţă de vară?

Dorinel Munteanu: La fotbal, fireşte! Tot timpul numai acolo-mi stă gândul. Ştiu la ce te referi, dar nu am ce ascunde, iar prezenţa mea la DNA Piteşti nu mă apasă. Am mai spus-o, n-am greşit cu nimic şi stau oricând la dispoziţia autorităţilor. Se ştie unde stau, ce număr de telefon am, nu mi-l închid niciodată. 

Reporter: În plan fotbalistic, voiai mai mult de la sezonul 2009-2010?

Dorinel Munteanu: Sunt mulţumit de cum au decurs lucrurile. Mi-am dorit mai mult, sincer, de asta am şi venit la Galaţi, dar ţinând cont de problemele prin care am trecut, ne putem declara satisfăcuţi la final de sezon. Le mulţumesc jucătorilor că am obţinut acest loc opt dătător de speranţe pentru la anul.

„Am făcut greşeli”

Reporter: Nu ţi-ai îndeplinit obiectivul. Oţelul şi-a propus clasarea între primele şase echipe…

Dorinel Munteanu: Se poate spune şi aşa! Nu mă feresc de greşelile făcute, însă am avut nevoie de continuitate, de încredere, de sprijinul suporterilor şi sunt convins că anul următor va fi mai bun decât cel care a trecut.

Reporter: Ai spus că ai făcut greşeli. Care-s acelea?

Dorinel Munteanu: Marele meu necaz este că am primit foarte multe goluri! Antrenorul e mereu vinovat atunci când nu merge ceva. De asemenea, am făcut greşeala de a avea încredere în unii jucători în turul campionatului, jucători care m-au dezamăgit. Motivele nu vi le spun însă.

Reporter: Ţi-ai făcut lista de achiziţii pentru noul sezon?

Dorinel Munteanu: Nu e cu liste, discutăm liber şi, în funcţie de bugetul pentru sezonul viitor, stabilim ce aducem. E şi în funcţie de plecările unor jucători, dar eu cred că pe 10 iunie vom avea un lot echilibrat valoric şi competitiv.

„Cu 38 de goluri eşti departe de Europa”

Reporter: Paraschiv va rămâne? I-ai luat banderola de căpitan şi impresia este că n-aţi avut o relaţie excelentă.

Dorinel Munteanu: Nu este adevărat, am colaborat bine! Au fost multe discuţii pe această temă, dar cred că băieţii ştiu că cine nu este în formă, cine nu face totul pentru echipă… Important este ca obiectivul echipei să fie îndeplinit. Cine nu înţelege, îmi pare rău, dar nu putem continua!

Reporter: Ce compartiment trebuie întărit în primul rând?

Dorinel Munteanu: Aşa cum v-am mai spus, am luat foarte multe goluri - 38. E prima problemă de care mă voi ocupa în noul campionat.

Reporter: Nici la capitolul goluri marcate nu staţi grozav, tot 38 aţi şi dat…

Dorinel Munteanu: Da, dar eu vreau să nu primesc şi să marchez cât să pot câştiga meciul. Cu 38 de goluri primite nu poţi juca în Europa League!

Reporter: Rămâne acesta obiectivul pentru la anul?

Dorinel Munteanu: Da, un loc de cupă europeană! N-o spune domnul preşedinte, o spun eu, ca antrenor.

Citit 1327 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.