Punctele salvării: FCM Dunărea – Dinamo II 4-2

Punctele salvării: FCM Dunărea – Dinamo II 4-2
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Jucătorii, tehnicienii şi cei din conducerea clubului au răsuflat cu uşurare la finele meciului cu mânjii de la Dinamo II.

Cu punctele câştigate în acest joc dunărenii făceau un foarte mare pas spre salvarea de la retrogradare.

A mai venit şi înfrângerea buzoienilor pe propriul teren, şi problemele menţinerii în eşalonul secund şi în campionatul viitor erau în totalitate rezolvate!

Meciul cu „căţeii” din Ştefan cel Mare (antrenaţi de concitadinul nostru Costel Orac) nu a fost o simplă formalitate, aşa cum considerau unii.

Alcătuită în majoritate din jucători foarte tineri, Dinamo II ne-a dat o replică dârză.

Au condus cu 1-0 (gol Cazacu, „ajutat” de Cristea) şi au făcut ca tabela să reziste, cu 1-1, până în minutul 52. Pe parcurs, însă, experienţa şi marea nevoie de puncte a elevilor lui Viorel Tănase s-au dovedit hotărâtoare.

Gălăţenii au început foarte bine, şi în minutul 2 puteau deschide scorul, dacă Patrichi ar fi receptat cum trebuie o pasă excelentă de la Daniel Popescu – unul dintre cei mai buni jucători de pe teren.

A urmat golul lui Cazacu (min. 3), după care dunărenii au luat jocul pe cont propriu.

Aceştia au avut o sumedenie de ocazii la poarta bucureşteană, însă până la plecarea la cabine au fructificat una singură: în min. 22, Agache a centrat de pe flancul drept şi Enache (un alt evidenţiat al echipei învingătoare) a înscris, din apropiere, cu capul. Ocazii clare au irosit Enache, Pribac în primele zece minute.

Din min. 12, Dunărea va evolua în zece, fundaşul Marin fiind eliminat. Până la gol au mai ratat Pribac (min. 17 – când s-a opus bara), D. Popescu (din lovitură liberă) şi Pribac – şut în apropierea „vinclului”.

În plină dominare gălăţeană, în min. 24 Mindileac a intervenit miraculos, deviind balonul (pe care scria gol) peste „transversală”. Până la pauză au trecut pe lângă gol Pribac şi Velescu.

Şi la reluare ai noştri se menţin în ofensivă, forţând desprinderea. Acest lucru se va produce în min. 53, când Enache a transformat impecabil o lovitură liberă de la 25 de metri: 2-1.

Trei minute mai târziu, Pribac a ridicat scorul la 3-1, înscriind din apropiere. Jocul s-a mai liniştit, timp de 11 minute, când arbitrul a acordat penalti oaspeţilor. A transformat Renţea şi… 3-2.

Elevii lui Tănase au controlat jocul în continuare, iar cu 5-6 minute înainte de fluierul final au semnat victoria definitivă, Cârjan ducând tabela la 4-2, dintr-o centrare de pe stânga a lui Pribac – un alt gălăţean evidenţiat în ultimele etape.

A arbitrat Cătălin Popa (Piteşti) – asistat de focşănenii Dănuţ Dumitru şi Lucian Sârbu – următoarele formaţii:

FCM DUNĂREA: Mindileac – Agachi, Emil Cristian, Marin, D. Popescu – Velescu, Eni, Pribac, Cristea (V. Munteanu) – Enache (Cârjan), Patrichi (Cucu).

DINAMO II: Paţac – Fodor (Petrescu), Albert, Ioniţă, Renţea – Cazacu, Sandu, Nemţescu, Mărmăneanu – Vâlcu (C. Stan), Dumitrescu (M. Ştefan).

În meciul următor, dunărenii vor evolua în deplasare, în compania FCM Bacău.

Citit 906 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.