Experimentele Oțelului cu portarii

Experimentele Oțelului cu portarii
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Gruparea roș-alb-albastră nu are niciun portar senior în lot, toți cei trei goalkeeperi având în continuare statut de juniori.

Oțelul atacă promovarea în acest an, cu Dorinel Munteanu la cârma echipei, iar gruparea gălățeană experimentează la nivelul portarilor. Cei trei goalkeeperi din lot, Alexandru Uțiu (18 ani), Gabriel Ursu (19 ani) și Darius Paharnicu (16 ani), sunt încă la nivel de juniori, ceea ce este bine, pe de o parte, pentru că există regula la Liga a III-a de a evolua cu trei juniori în teren, dar le oferă emoții suporterilor ca nivel de încredere. Mai mulți fani au scris la rubrica de comentarii de pe contul oficial al clubului şi au cerut conducerii, în special lui Cristian Munteanu (managerul general), fost portar la rândul său, să aducă un jucător cu experiență și pe acest post. Cel vizat de fani ar fi fost chiar Andrei Udeanu, un portar ce la rândul său a beneficiat de regula cu juniori în teren și s-a consacrat la Oțelul, în urmă cu patru sezoane, dar încă nu și-a găsit locul cu adevărat la o altă echipă.

Chestionat în această privință, Cristi Munteanu s-a declarat extrem de mulțumit de nivelul portarilor din lot. "Sunt conștient că suporterii judecă altfel lucrurile, pentru că vor siguranță permanent, însă îi asigur că am luat o decizie foarte bună să mizăm pe acești copii în poartă, pentru că sunt talentați, inteligenți și pot progresa foarte mult. Țin să le reamintesc fanilor că și eu ca portar am fost băgat în focul luptei în Liga I încă de la 18 ani și așa am reușit să mă călesc și apoi să performez ca portar mult timp. Așa și noi acum, iar aici un mare merit îl are Dorinel Munteanu, care își asumă toată treaba la acest nivel, mizăm pe portari tineri, de perspectivă. Lumea l-a tot cerut pe Udeanu, care, culmea, la rândul său, era junior când s-a remarcat la Oțelul. Așa că nu avem de ce să ne facem griji, ci trebuie să-i sprijinim pe acești tineri portari pe care îi avem în lot. Eu, personal, am mare încredere în ei, în echipă și în Dorinel Munteanu, cu stafful tehnic pe care și l-a făcut", a spus managerul general al Oțelului.

Cea mai bună defensivă din serie

Cu toate că are doi portari tineri pe care i-a folosit până acum, Ursu și Uțiu, Oțelul se află pe primul loc în topul defensivelor din actualul sezon al Ligii a III-a, Seria a II-a. Gălățenii au primit doar două goluri, dintre care unul din penalti, ambele la Liești, în runda inaugurală cu Sporting. De atunci au urmat trei jocuri câștigate la zero, în care portarii și-au făcut cu brio treaba și nu au lăsat impresia că ar fi nevoie de o schimbare. Cele mai puține goluri încasate până acum în Liga a III-a le are formaţia Dante Botoșani, din Seria I, cu unul singur primit.

Citit 2584 ori Ultima modificare Joi, 23 Septembrie 2021 01:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.