Galațiul, o nouă echipă de seniori în competiții

Galațiul, o nouă echipă de seniori în competiții
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Orașul nostru și-a mărit numărul de echipe participante în campionatele de seniori, odată cu promovarea în liga secundă de tenis de masă a echipei ACS Activ.

După ce a reușit să țină steagul sus cu un număr foarte mare de echipe la mai multe discipline sportive, orașul nostru mai bifează o bornă, odată cu promovarea echipei de tenis de masă masculin în Divizia B națională, fapt ce nu s-a mai întâmplat niciodată până acum. Mitică Petrin, președintele clubului ACS Activ (entitate ce a pornit la drum în urmă cu cinci ani), ne-a vorbit despre ambițiile clubului.

"Am pornit din pasiune un proiect acum ceva timp și urmărim să promovăm, să specializăm copiii, iar în acest an am reușit să ne calificăm în Divizia B cu o echipă de seniori. Ca membri, legitimați și nelegitimați, avem circa 50, dintre care zece participă la competiții. Ciurușnuc Costel, Zarinschi Cătălin, Capus Giani, Budescu Marian, antrenor-jucător Voinea Sorin, sunt cei care au reușit să performeze la seniori și să participăm în campionatele naționale. Vrem să vedem și noi impactul pe care îl vom avea. Galațiul nu a mai avut niciodată la masculin echipe de seniori în primele două divizii, așa că e un lucru benefic pentru toată lumea din comunitate".

Cu toate că nu sunt costuri foarte mari, ca la alte discipline sportive, este nevoie de o finanțare mai mare pentru a reuși să se atingă cele mai înalte obiective. "Nu am avut încă finanțare de la municipalitate, însă sperăm ca pe viitor să primim și noi. Am început să avem și rezultate, și număr tot mai mare de copii. Nu este un sport foarte scump, dar oricum este necesar măcar un minimum de sprijin, pentru a reuși să avem mai mulți copii și mai multe rezultate bune, atât la copii, cât și la seniori", a adăugat Mitică Petrin.

Clubul se preocupă de creșterea viitorilor campioni

Clubul Activ Galați are ca preocupare nu doar participarea în competițiile de seniori, ci și de a forma și perfecționa copii și tineri talentați.

"Tenisul de masă se spune că e al doilea sport al minții, după șah. Avem și copii, de la 10 la 14 ani, și fete, și băieți. Îi luăm de la șase ani, cu câte trei antrenamente pe săptămână. După câteva luni, începem să investim cu adevărat în ei, ceea ce înseamnă cel puțin cinci antrenamente pe săptămână. Ne dorim să formăm copii care să ajungă la lotul național, să lupte cu șanse bune pentru medalii", a spus președintele clubului ACS Activ.

Antrenamentele și selecțiile pentru copii au loc la sala de pe strada Traian 399, din Barieră.

Citit 1900 ori Ultima modificare Vineri, 01 Octombrie 2021 00:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.