„Cupa Şah Club” Galaţi, la final

„Cupa Şah Club” Galaţi, la final
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

105 sportivi legitimaţi, dintre care 63 seniori, şi-au „încrucişat” pionii pe tablele primei ediţii a „Cupei Şah Club”, organizată de clubul gălăţean cu acelaşi nume.

Turneul, la care „Viaţa liberă” a fost partener media, a fost găzduit de Cantina studenţilor şi s-a bucurat de participarea unor sportivi din Bucureşti, Iaşi, Bacău, Sibiu, Vâlcea, Brăila, Buzău, Tulcea, Călăraşi, Focşani, Braşov, Constanţa, Otopeni şi Galaţi.

Turneul seniorilor, desfăşurat în şapte runde (sistem elveţian), a fost câştigat de gălăţeanul Cristian Clement Dăianu, care joacă însă pentru clubul din Otopeni.

Victoria lui Dăianu poate fi considerată o surpriză, el fiind doar candidat de maestru, în timp ce ocupanţii locurilor doi şi trei – ieşeanul Lucian Filip şi gălăţeanul Lucian Gîlea („înrolat” tot de Otopeni) - sunt maeştri internaţionali.

Interesant este că primii 7 clasaţi la turneul seniorilor au avut acelaşi număr de puncte (5,5), ei fiind departajaţi pe diverse criterii şahiste.

În întrecerea copiilor sub 12 ani, primele trei locuri au fost ocupate de Vlad Zubcu, Alexandru Călin şi Andrei Bărgăoanu, toţi trei de la Clubul „Micul Şahist” Iaşi.

Dintre copiii gălăţeni, cea mai bună clasare au avut-o Gabriel Popa şi Andrei Axin (ambii de la CS „Diana” Galaţi) - pe locurile 4-8.

Mulţumindu-le sponsorilor (Universitatea „Dunărea de Jos”, Romprima, Baby Star, Ivas, McDonald’s, Sfinx Computers, Taxi Albertini, Direcţia Judeţeană pentru Sport Galaţi), şi partenerilor media („Viaţa liberă” şi Vox TV), Adrian Smărăndoiu, iniţiatorul turneului, a declarat: „Vrem ca în cursul lunii august să organizăm un alt turneu open la Galaţi - seniori şi copii - măcar de aceeaşi anvergură cu acesta”.

De asemenea, subprefectul Paul Florea a anunţat că, în parteneriat cu „Şah Club” Galaţi, intenţionează să organizeze o tabără de şah în Complexul Gârboavele în perioada vacanţei de vară, cu două componente: concurs pentru copii sub egida FR Şah şi ore de pregătire teoretică pentru micii şahişti.

Citit 1590 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.