CSM Galați, la startul campionatului 2021-2022

CSM Galați, la startul campionatului 2021-2022
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Echipa de hochei a Clubului Sportiv Municipal (CSM) Galaţi se pregătește să înceapă un nou sezon în Campionatul Național de seniori, ediția 2021-2022, competiţie cu mai multe modificări față de anii anteriori.

La al patrulea sezon de la înființarea clubului, echipa de hochei pe gheață a CSM Galați este gata să înceapă o nouă ediție de campionat. Primele jocuri se vor disputa chiar la Patinoarul din Galați, în zilele de vineri și sâmbătă, ambele cu ACSH Gheorgheni, o echipă obișnuită a clasărilor între primele patru din campionat.

Până acum, în celelalte participări, CSM Galați și-a trecut în cont un titlu de vicecampioană (2019) și locul al treilea la precedenta ediție de campionat. De remarcat că al doilea sezon a fost suspendat din cauza pandemiei de coronavirus, gălățenii fiind pe primul loc în sezonul regulat în acel moment.

Revenind în actualitate, sezonul în curs presupune disputarea a câte patru meciuri fiecare cu fiecare, între cele opt echipe ale campionatului, după care primele patru se vor lupta în play-off pentru stabilirea podiumului final, iar ultimele patru vor juca între ele în play-out. În afară de CSM Galați, în campionat mai participă Corona Brașov, SC Miercurea Ciuc, ACSH Gheorgheni, Sportul Studențesc, Steaua București, Sapientia și CSHC Fenestala 68.

CSM Galați abordează noul sezon cu antrenorul slovac Vladimir Klinga, care a declarat că își dorește să obțină o medalie la finalul sezonului.

Printre noutățile la nivelul lotului se mizează în special pe cei cinci străini aduși după startul pregătirilor: Konstantin Kulikov, Denis Makarov, Yuri Nazarov, Yevgheni Cemerilov, Sergei Kopylets. Aceștia completează lotul din care fac parte mai mulți jucători din sezoanele precedente: Otto Onodi, Magor Szopos și Adrian Ionescu (portari), Cătălin Berdilă, Attila Szocs, Vladimir Teamriuc, Evgheni Yemelianenko, Otto Szopos, Remus Gheorghe, Roland Ivacson, Yevgheni Lymansky, Vitali Kiricenko, Mircea Constantin, Alexander Neznamov.

După meciurile cu ACSH Gheorgheni, pentru gălățeni urmează, în acest debut de sezon, o nouă dublă acasă, cu Sportul Studențesc, apoi o deplasare la SC Miercurea Ciuc, una dintre cele mai puternice echipe ale campionatului.

Citit 1600 ori Ultima modificare Vineri, 22 Octombrie 2021 00:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.