Primele modificări de lot la Oțelul

Primele modificări de lot la Oțelul
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

În vederea îndeplinirii obiectivului, cel de a promova în Liga a II-a de fotbal, au apărut și primele schimbări în lotul de jucători. Se cunosc deja primele despărțiri și cea dintâi achiziție.

Oțelul a încheiat pe primul loc anul 2021, cu trei etape rămase de disputat din sezonul regulat, având deja asigurată prezența în play-off. După faza de play-off, gălățenii vor avea de disputat și două tururi de baraj pentru a reuși să promoveze. Astfel, managerul tehnic Dorinel Munteanu a început să opereze primele schimbări la nivelul lotului.

Primii jucători vizați pentru rezilierea contractele sunt fundașul Max Cojocaru și mijlocașul Fernando Dobre. Cei doi au apărut periodic în echipă, în special ca soluții de rezervă, dar urmează a se anunța despărțirea de aceștia. Dobre începuse cel de-al doilea sezon la Oțelul, iar sub comanda lui Dorinel Munteanu n-a mai reușit aceleași evoluții convingătoare pe care le arătase cu un sezon înainte. Cojocaru este victima solidității liniei de apărare, prin cuplul Yabre - Ghiocel, astfel că șansele sale să prindă echipa erau foarte scăzute. Există posibilitatea ca alți doi jucători să intre pe lista disponibilizărilor, mai ales că sunt vizate cel puțin trei sosiri.

Portarul, primul transfer

Unul dintre posturile vizate pentru transfer a fost din start cel de portar, acolo unde Oțelul s-a bazat în mod exclusiv pe juniori în prima parte a campionatului. Pe lângă Uțiu și Ursu, lotul de portari va fi completat de Cosmin Dur-Bozoancă, ultima oară la Farul Constanța. Portar în vârstă de 23 de ani, Dur-Bozoancă a apărat la "U" Cluj, ASU Poli Timișoara și Viitorul. Acesta a fost un portar considerat a fi de mare perspectivă încă din juniorat. Originar din Brașov, datorită calităților sale a fost transferat încă de la 14 ani la Academia lui Gheorghe Hagi, unde a reușit să câștige titlul de campion la categoriile Under 17 și Under 19. În perioada de la "U" Cluj, în Liga a II-a, a fost protagonistul unor intervenții spectaculoase, dar, totodată, a gafat în unele momente în care s-a văzut lipsa de experiență.

După acoperirea postului de portar, managerul tehnic Dorinel Munteanu mai dorește să aducă cel puțin încă doi jucători pe posturile deficitare.

Altfel, odată cu reluarea antrenamentelor, programată în luna ianuarie 2022, gălățenii își propun să aibă parte și de cel puțin un cantonament, pentru a pregăti în mod adecvat partea a doua a sezonului.

Citit 2295 ori Ultima modificare Marți, 21 Decembrie 2021 01:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.