Previziunile sportive pentru anul 2022

Previziunile sportive pentru anul 2022
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Cum anul următor stă să înceapă, ne încumetăm să lansăm un top de zece evenimente ce credem că se vor întâmpla în noul an. Ținem să punctăm din capul locului că nu-i obligatoriu să ne iasă toate, însă fiecare previziune se bazează pe argumente.

Cum în sport intervin foarte mulți factori imprevizibili, se poate întâmpla orice, însă, până la proba contrarie, vă prezentăm top zece previziuni sportive pentru anul 2022, în ordine inversă:

10. Unirea Braniștea va promova în Liga a III-a – Liderul absolut al Ligii a patra gălățene n-a cunoscut gustul eșecului până acum, astfel că mizăm pe soliditatea proiectului să reziste atât în retur, cât și la barajul de promovare în Liga a treia. Având în lot jucători cu experiență la nivelul ligilor superioare, mizăm pe Unirea Braniștea să promoveze, indiferent de adversarul întâlnit la baraj.

9. FC Universitatea retrogradează – Cu toate că așa indică situația din clasament, care ar putea fi remediată în cele din urmă, principalul factor care ne determină să anticipăm o retrogradare din primul eșalon a fetelor de la FC Universitatea îl constituie dificultățile din plan financiar pe care le întâmpină gruparea gălățeană. Poate că vor reuși o minune să se salveze, însă, până la proba contrarie, vedem o retrogradare în zare.

8. United Galați, tot vicecampioană – Retragerea din campionat a rivalilor din sezoanele precedente pentru gruparea gălățeană părea că pavează drumul către laurii de campioni pentru echipa de futsal United Galați. Ultimele reprezentații atât în campionat, cât și în cupele europene, coroborat cu turbulențele financiare din ultimul an, ne determină să mizăm că United va ajunge până în finala Ligii I, dar va ceda în fața celor de la Autobergamo Deva. Însă și în futsal mingea e rotundă și se poate rostogoli în direcții neprevăzute și să fim contraziși.

7. CSM Arcada, al patrulea titlu consecutiv – Echipa de volei masculin CSM Arcada conduce autoritar de trei ani încoace Divizia A1, fiind îndreptățiți să continue forma sportivă foarte bună din ultimii ani. Au cel mai bun antrenor din țară în persoana lui Sergiu Stancu, actualmente și selecționerul naționalei, lotul este unul de valoare și experimentat, iar adversarele nu par să se ridice la nivelul gălățenilor, mai ales când aceștia prind o zi fastă de joc. Așadar, în vară putem deschide din nou șampania pentru Arcada.

6. CFR Cluj, campioană în Liga I – Cele zece puncte avans pe care cei de la CFR Cluj le au în momentul de față în clasament peste ocupanta locului secund par a fi suficiente la prima vedere pentru obținerea unui nou titlu. Cu meci direct rămas cu FCSB și înjumătățirea punctelor, misiunea nu mai e la fel de facilă, însă, chiar și în cele mai vitrege condiții mizăm tot pe CFR Cluj să se impună. Reconfirmarea faptului că Dan Petrescu rămâne antrenor la Cluj ne semnalează încă o dată că titlul Ligii I de fotbal rămână la CFR pentru încă un an.

5. CSM Galați ratează locurile de play-off la hochei – Cu cât ne apropiem de primele locuri, cu atât încercăm să fim mai îndrăzneți în aprecieri. Din păcate, n-o vedem deloc bine pe echipa de hochei a CSM Galați, clasată pe locul al treilea în clasamentul la zi al CNS. Cu toate acestea, gălățenii n-au convins în majoritatea partidelor disputate în acest sezon, plus că au deja mai multe meciuri disputate decât contracandidatele la locurile de play-off. Ceea ce în trecut părea o formalitate, de această dată clasarea în play-off e mai șubredă ca oricând.

4. Florin Nini va pleca din Galați – Este clar că rezultatele foarte bune din sezonul trecut obținute de Florin Nini la CSM Galați, plus revirimentul de formă din actuala ediție de campionat și parcursul bun din Cupa României, sunt elemente ce vor face echipe mai puternice să-l atragă pe antrenorul gălățenilor. Nini a mai avut două experiențe la Tg. Jiu și Pitești, iar acum ar putea fi un ultim tren pentru a prinde o echipă cu care să se bată la titlu. Iar dacă acea ofertă va veni de la formațiile potente financiar, Nini n-are niciun motiv să o refuze.

3. Manchester City va câștiga Liga Campionilor – Chiar dacă de ani buni e cotată cu prima șansă să câștige competiția mult dorită de Pep Guardiola, Manchester City a tot întâmpinat situații prin care n-a reușit să pună mâna pe trofeu. Bayern, Liverpool, PSG, Chelsea sau chiar Ajax sunt echipe care oricând pot avea un parcurs până la capăt în UCL, dar de această dată mizăm pe Manchester City să se impună. Jocul celor de la Manchester City a devenit mai solid ca niciodată și ne dorim ca fotbalul ofensiv și de posesie să reușească să se impună la capătul sezonului european.

2. Cupa Mondială, în afara Europei – Cele mai bune echipe conform caselor de pariuri sunt cele europene, mai ales că în ultimele patru ediții de turneu final s-au impus echipe de pe bătrânul continent. De această dată, la Cupa Mondială din Qatar din 2022 mizăm că trofeul va merge în afara Europei. Campioanele precedente, așa cum e acum Franța, nu se descurcă bine, conform ultimelor turnee, Germania, Spania și Olanda sunt în reconstrucție, iar dintre Portugalia și Italia, una oricum va rămâne acasă. Așa că Argentina și Brazilia, cu Messi și Neymar în poate ultimul lor turneu de anvergură, ar putea fi mai îndreptățite să pună mâna pe trofeu.

1. Oțelul promovează în Liga a II-a – Spre deosebire de anul trecut, când și atunci părea a fi principala favorită, de această dată contracandidatele sunt mult mai slabe. În plus, Dorinel Munteanu a impus un joc mult mai pragmatic și adaptat cerințelor pentru a îndeplini un obiectiv pe termen lung. Dacă financiar proiectul va fi susținut ca atare, atunci mizăm că Oțelul va promova în liga a doua după cinci ani de zbatere în anonimatul celui de-al treilea eșalon.

Citit 1660 ori Ultima modificare Luni, 27 Decembrie 2021 21:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.