Modificări la Stadionul "Oțelul", la 40 de ani de la inaugurare

Modificări la Stadionul "Oțelul", la 40 de ani de la inaugurare
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Eventuala promovare a Oțelului n-ar trebui să constituie deloc o problemă în ceea ce privește baza sportivă, având în vedere recondiționarea ce a avut loc în ultima vreme la arena din Țiglina.

Acest final de lună martie a adus în prim-plan celebrarea aniversării de 40 de ani de la înființarea bazei sportive "Oțelul", care are în componență terenul principal cu tribune, teren de antrenament, minihotel, sală de mese, birouri, bazin de recuperare. Lăsată de izbeliște la un moment dat, odată cu falimentul FC Oțelul, baza a început să fie din nou în uz prin reatribuirea sa către echipa fanilor – Suporter Club, odată cu promovarea în liga a treia. Cu toate acestea, abia în ultimul an au avut loc lucrări de recondiționare în interiorul clădirilor din curtea stadionului. În plus, marele câștig îl constituie însămânțarea terenului al doilea, cel de antrenament, iar acum acesta a redevenit funcțional pentru desfășurarea antrenamentelor atât pentru echipa mare, cât și pentru cele de copii și juniori.

"Am reușit și am efectuat lucrări de îmbunătățire a condițiilor la baza sportivă, au fost recondiționate camerele de cazare în care locuiesc o parte din jucători, zona de refacere, birourile și, poate cel mai important, terenul al doilea, în așa fel încât echipa mare se va putea antrena acolo pentru a putea proteja mai bine suprafața de joc de pe primul teren în vederea meciurilor oficiale. Am beneficiat de sprijinul mai multor sponsori în demersul nostru de a recondiționa baza sportivă", a spus Marian Brăilescu, președintele SC Oțelul.

Inaugurat pe 30 martie 1982, Stadionul "Oțelul" a fost casa celor mai importante performanțe din fotbalul gălățean, inclusiv câștigarea campionatului din 2011. Tot în acel an a fost inaugurată și nocturna - care este încă funcțională.

 

Intrarea liberă la primul meci de play-off

Cu prilejul aniversării a 40 de ani de la inaugurarea Stadionului "Oțelul", conducerea clubului gălățean a considerat oportun ca primul meci de play-off, cel cu Aerostar Bacău (de sâmbătă, ora 17,00), să se desfășoare cu acces gratuit pentru spectatori. La fel s-a întâmplat și la ultimul meci din sezonul regulat, în victoria cu Metalul Buzău (2-0), atunci când s-a marcat primul meci de pe teren propriu după renunțarea la restricțiile impuse de pandemie.

Cheltuielile cu stadionul se întorc la club

Altfel, o veste mai puțin bună pentru clubul gălățean aflat în lupta pentru promovarea în liga a doua ar fi că în curând va trebui să suporte din nou cheltuielile de întreținere a bazei sportive. În urmă cu doi ani, baza sportivă a fost cedată în folosință de către Combinat, proprietarul de drept, către Fundația Sportul Gălățean, astfel că toate cheltuielile curente (apă, căldură, lumină etc.) erau suportate de la bugetul local. Până atunci, facturile de plătit pentru aceste cheltuieli au sufocat de multe ori clubul, fiind chiar multe popriri pe conturile clubului din cauza costurilor cu care greu se putea ține pasul. Doar că desființarea Fundației Sportul Gălățean a adus o nouă problemă. CSM Galați a preluat toate celelalte baze, însă, conform statutului său, nu poate prelua în grijă o bază sportivă care nu-i aparține. Așa că baza sportivă "Oțelul" va reveni sub tutela Combinatului Siderurgic, iar gruparea sportivă cu același nume va trebui să suporte cheltuielile de zi cu zi. E de așteptat ca acest lucru să se întâmple chiar din luna aprilie, ceea ce va îngreuna substanțial condiția financiară a clubului Oțelul.

Citit 4934 ori Ultima modificare Vineri, 01 Aprilie 2022 00:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.