Campionatul de hochei, oprit înainte de vreme

Campionatul de hochei, oprit înainte de vreme
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Iubitorii de hochei din Galați au fost privați de mult-așteptatele dueluri din play-off, după ce Federația Română de Hochei pe Gheață (FRHG) a decis să oprească întrcerea internă după încheierea sezonului regulat.

Cu toate că a devenit din ce în ce mai puțin popular în România, hocheiul de gheață are de suferit din ce în ce mai mult, ca urmare a deciziilor din ultimii ani cu privire la modul de organizare a partidelor. După ce în timpul sezonului regulat nu se cunosc datele de disputare a meciurilor și se joacă pe sistemul "care și cum apucă", iată că nu există coerență nici la nivelul desfășurării în sine a competiției. Astfel, la capătul sezonului regulat, Biroul Federal din cadrul FRHG a decis ca sezonul să se încheie fără disputarea meciurilor din play-off.

Pentru încadrarea în acest obiectiv a tras tare CSM Galați, care reușise să se claseze pe locul al patrulea, după o luptă strânsă cu Fenestela. Cu toate acestea, fanii gălățeni au fost privaţi de posibilitatea de a-și vedea favoriții în luptă cu cele mai bune echipe din campionat, sezonul fiind oprit înainte de vreme.

Astfel, ierarhia finală găsește echipa gălățeană pe locul al patrulea, iar campioana României va fi decisă între SC Miercurea Ciuc și ACSH Gheorgheni. Dacă primii vor reuși să câștige în meciul deja programat vor deveni campioni, în caz contrar se mai joacă un meci între cele două, iar învingătoarea din al doilea meci va fi noua campioană.

Un motiv pentru care sezonul competițional din Campionatul Național de seniori a decăzut de la an la an ar fi că echipele cele mai importante din campionatul românesc, SC Miercurea Ciuc, Corona Brașov și ACSH Gheorgheni, sunt mai preocupate de participarea în Liga Erste, competiție între cluburi din mai multe țări, la care a participat la un moment dat și o echipă gălățeană (Dunărea), pe vremea când se numea Liga Mol.

Patru convocări la echipa națională

Singura veste bună pentru clubul gălățean, după ce a aflat că nu mai are de jucat în play-off, ar fi că patru jucători au fost convocați la echipa națională. Aceștia sunt: Otto Onodi, Cătălin Berdilă, Mircea Constantin și Evgheni Emelianenko.

Selecționata României va participa la un stagiu de pregătire în Slovacia, în perioada 16-23 aprilie, urmat de un alt cantonament, programat la Brașov. România va participa la Campionatul Mondial de hochei Divizia I - Grupa A, în perioada 3-8 mai, turneu ce va fi găzduit de Slovenia.

Citit 1405 ori Ultima modificare Duminică, 29 Mai 2022 16:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.