Start în semifinalele Ligii I de futsal
Foto: Sportul Ilustrat

Start în semifinalele Ligii I de futsal
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Formaţia de futsal United Galați s-a mobilizat pentru abordarea finalului de sezon, în vederea cuceririi unui nou trofeu - titlul de campioană a României.

După ce a gustat din plin din succesul "Cupei României", alături de o sală plină de gălățeni prezenți în tribune, cei de la United pornesc în faza semifinalelor Ligii I la futsal. Adversară le va fi FK Odorheiu Secuiesc, o formație deloc comodă, în fața căreia au pierdut o dată în acest sezon, dar, totodată, un oponent de care au trecut destul de lejer în faza semifinalelor din "Cupa României".

Cotată cu prima șansă la accederea în finală, echipa gălățeană este îndemnată la mobilizare de antrenorul-jucător Florin Ignat. "Urmează finalul de campionat, numai cu partide foarte grele, cu siguranță, însă așa cum am dovedit și în «Cupa României» ne vom lupta până la capăt pentru șansa noastră".

Confruntarea United - FK Odorheiu Secuiesc se joacă în sistemul "cel mai bun din trei meciuri". Primul duel este programat mâine, de la ora 18:00, pe terenul celor din Odorhei. Returul este programat la Galați, marți, 19 aprilie, iar în caz de egalitate la victorii, cel de-al treilea meci se va disputa tot la Galați, datorită clasării mai bune obținute în sezonul regulat de către Ignat și compania. De precizat că toate meciurile din semifinale vor putea fi urmărite în direct pe canalele DigiSport.

În cealaltă semifinală, Autobergamo Deva a câștigat primul meci al seriei cu Timișoara, scor 4-2, în deplasare, iar al doilea meci se joacă pe 16 aprilie. Dacă gălăţenii vor reuși să treacă de FK Odorheiu Secuiesc în semifinale, atunci, cel mai probabil, finala Ligii I se va disputa între United și Autobergamo Deva, așa cum s-a întâmplat și în "Cupa României".

Contract prelungit pentru Araujo

Cel mai bun marcator al lui United în ultimele două sezoane, Daniel Araujo (jucător brazilian care recent a dobândit cetățenia română) a semnat prelungirea contractului cu gruparea gălățeană pentru încă un sezon. E de așteptat ca Araujo să debuteze și pentru echipa națională a României, după dobândirea cetățeniei. Această decizie este prima importantă cu privire la abordarea noului sezon. "Ne bucurăm că Araujo a semnat prelungirea contractului și sperăm să obțină, alături de ceilalți jucători ai noștri, noi trofee pentru United. De asemenea, așteptăm cu nerăbdare debutul lui Daniel în prima reprezentativă a României", a spus Cristi Ștefu, președintele clubului.

Căpitanul echipei, la borna 100

Constantin Burdujel, căpitanul echipei United Galați, a strâns cea de-a 100-a selecție în tricoul echipei naționale pe care o reprezintă - Republica Moldova. Acesta este acompaniat la borna 100 de Laşcu, fost jucător la United.

Citit 1074 ori Ultima modificare Marți, 12 Aprilie 2022 00:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.