Germania, my Low!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Fotbalul de caterincă începe să piardă teren în faţa organizării, a seriozităţii şi, nu în cele din urmă, a erudiţiei. Da, se poate vorbi despre cultură vastă şi-n acest domeniu, chiar dacă afonii sportului-rege vor zâmbi de complezenţă.

Cunoaşterea profundă şi temeinică a ştiinţei de a marca mai multe goluri decât adversarul – până la urmă, asta-i ecuaţia fotbalului! – se dovedeşte a fi atuul suprem, chiar dacă obstacolele se numesc Messi, Cristiano Ronaldo sau Kaka.

Plecarea cu acelaşi tren spre casă a Braziliei şi Argentinei (n.r. – ambele forţe mondiale au fost eliminate în sferturile de finală ale Cupei din Africa de Sud) confirmă că arta escaladării mingii, în ciuda aerului vintage, şi-a pierdut mult din valoare. Scandalagii clasei au fost exmatriculaţi, iar în sferturi au rămas olimpicii!

* Eliminarea echipei lui Maradona este cel mai bun exemplu de cum nu trebuie să-ţi laşi jucătorii cu paznicul stadionului la ditamai turneul final.

Cum să-ţi îmbraci mascota naţiei la patru ace şi să pretinzi că-i selecţioner, când el, săracul, a avut vreo patru consilieri prin preajmă care-i spuneau şi când bate vântul, dar şi direcţia din care acesta mătură frunzele şi firele de gazon? Fostul mare fotbalist - cu siguranţă cel mai mare din toate timpurile - le poate servi doar cafeaua fotbaliştilor cu care se poate lăuda astăzi Argentina.

Tactica, schemele de zdrobire a adversarului sunt prea grele, necesită multă pregătire. Or El Pibe D’Oro şi căruţa sa de antrenori secunzi au rămas ca la dentist în meciul cu nemţii: toate cele patru goluri încasate au plecat în urma unor grave probleme din flancul drept al defensivei! „Mâna lui Dumnezeu” înţepenise, avea prea multe ghiuluri la degete şi, başca, două ceasuri – o stupiditate inexplicabilă.

* La final să-i dăm Cezarului ce-i al… lui Joachim Low! Selecţionerul Germaniei poate fi considerat creierul competiţiei de pe continentul negru.

A întinerit o echipă care nu mai avea nici un farmec, a jucat finala ultimului Campionat European, iar miercuri seară va disputa o semifinală de World Cup.

A marcat de câte patru ori, fie că în faţa formaţiei sale s-a aflat Australia, Anglia sau Argentina. Ştiu cu cine ţin pe finalul Cupei Mondiale: Germania, my Low!

Citit 539 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.