S-au stabilit finalistele cupelor europene

S-au stabilit finalistele cupelor europene
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

În această săptămână s-au jucat semifinalele în toate cele trei competiții europene intercluburi de fotbal. Astfel, în Liga Campionilor se va juca, pe 28 mai, la Paris, finala Real Madrid - Liverpool. Madrilenii au trecut de PSG (3-2 la general), Chelsea (5-4) și Manchester City (6-5), în vreme ce englezii s-au calificat după meciurile cu Inter (2-1 la general), Benfica (6-4) și Villarreal (5-2).

În Europa League va avea loc o finală surprinzătoare, între Eintracht Frankfurt și Glasgow Rangers. Pentru a ajunge în această fază finală a competiției, ce se va disputa la Sevilla, pe 18 mai, Eintracht le-a eliminat pe Real Betis (3-2 la general), FC Barcelona (4-3) și West Ham (3-1), în timp ce Rangers a trecut de Steaua Roșie (4-2 la general), SC Braga (3-2) și FC Leipzig (3-2).

Pentru prima dată organizată, Conference League va avea finala pe 25 mai, la Tirana, între AS Roma și Feyenoord. Jose Mourinho, antrenorul italienilor, este primul tehnician ce bifează toate cele trei finale ale competițiilor europene intercluburi. AS Roma a trecut din optimi încoace de Vitesse (2-1 la general), Bodo/Glimt (5-2) și Leicester (2-1), în timp ce olandezii de la Feyenoord au avut un parcurs cu Partizan (8-3 la general), Slavia Praga (6-4) și Marseille (3-2).

Altfel, câștigătoarea din Europa League va beneficia de un loc direct în grupele Ligii Campionilor, iar cea din Conference de o calificare directă în grupele Europa League.

Citit 709 ori Ultima modificare Vineri, 06 Mai 2022 14:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.