Competiții sportive pentru studenții gălățeni

Competiții sportive pentru studenții gălățeni
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Sfârșitul lunii mai le aduce studenților de la Universitatea "Dunărea de Jos" o serie de întreceri sportive la care pot lua parte.

Cei peste 12.000 de studenți din Galați au ocazia să-și măsoare forțele pe plan sportiv, la diverse probe și competiții, în perioada 22-29 mai, iar înscrierile sunt pe ultima sută de metri, acestea urmând să se încheie cu două zile înainte de start (20 mai).

Iată și calendarul competițional: Pescuit - "Operațiunea Monstru" (22 mai), Fotbal (23 mai), Tenis de picior (24 mai), Baschet - Streetball (25 mai), Tenis de masă și Volei (26 mai), Concurs de probe fizice (27 mai), E-Sports FIFA 22 (28 mai), festivitatea de premiere și meciuri demonstrative (29 mai).

Alexandru Vlad, președintele Ligii Studenților Gălățeni, s-a declarat încântat de faptul că Olimp-X se organizează din nou pentru studenții din Galați, după ce în ultimii doi ani acest lucru a fost imposibil de realizat, din cauza pandemiei de coronavirus.

"Ne bucurăm, în primul rând, că reușim să aducem din nou la viață competiția Olimp-X. Ne dorim să fie cât mai mulți participanți, cu toate că încă există reticenţă în acest sens, dar sunt convins că vom reuși să ne organizăm în așa fel încât să rezulte activități de succes. Cel mai mare interes de până acum l-a stârnit competiția de pescuit, dar sunt convins că vom avea participanți suficienți la toate disciplinele", a spus Alexandru Vlad.

Portarul de la Viitorul Ianca, coordonator Olimp-X

Coordonatorul Olimp-X este Mădălin Stroie, student în anul I la Facultatea de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității "Dunărea de Jos". Acesta este legitimat ca portar la echipa de fotbal din Liga a III-a Viitorul Ianca, reușind să facă un meci foarte bun contra Oțelului (1-1 la Ianca) în actuala ediție de campionat.

"Am ales să vin la Facultatea de la Galați pentru că e mai aproape de casă și pot să continui și fotbalul. Am simțit pe propria piele că Oțelul este o echipă puternică, clar cea mai bună din serie. Domnul antrenor Dorinel Munteanu a reușit să creeze o echipă foarte bună, cu mult peste CSM Focșani, din ce am simțit la meciurile cu ambele echipe din sezonul regulat", ne-a spus Mădălin Stroie.

Revenind la Olimp-X, acesta ne-a precizat că înscrierile sunt gratuite și că pot lua parte studenți, masteranzi și chiar doctoranzi. Premiile sunt simbolice și constau în medalii și cupe, dar organizatorii mizează și pe garanția distracției tuturor participanților.

Altfel, în cadrul competiției de fotbal, echipa câștigătoare va juca un meci demonstrativ împotriva unei echipe a presei locale.

Citit 895 ori Ultima modificare Miercuri, 18 Mai 2022 09:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.