Ploaie de medalii gălățene, la Naționalele de karate

Ploaie de medalii gălățene, la Naționalele de karate
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Sportul karatelor continuă să realizeze performanţe! După ce au dominat etapele de zonă de la Bacău, cu o lună în urmă, gălățenii s-au comportat foarte bine și la finalele de la Zalău, de acum câteva zile.

Sportivii celor trei cluburi gălățene s-au numărat printre protagoniștii întrecerilor, desfășurate pe parcursul a trei zile, iar când au tras linie a rezultat un număr impresionant de medalii, aproape 50. Acestea au fost obținute la categoriile copii I - IV. La întrecere au luat parte peste 400 de sportivi din întreaga țară.

Sportivii CS Municipal (pregătiți de Nicolae Mărăndici, Adrian Coman, Silviu Băraru și George Titea) au cucerit cele mai multe medalii de aur - 11, iar în total au fost obținute 22. Laureații se numesc: Loredana Oprea, Alexandru Dumitru, Radu Cazacu, Rareș Ioniță, Adrian Palade, David și Dragoș Rădoi, Radu Băncilă, Alessia Oprea și Larisa Grigoraș.

Clubul Kodo, la care își desfășoară activitatea multiplul campion Mihai Tâmpeanu, ajutat de Alex Stanciu și Alex Butura, vine la ora bilanțului cu un buchet de 24 de medalii, dintre care opt de aur. Principalii laureați: Maria Axente, Ilie David, Iulian Neagu, Tudor Petrea, Antonia Lazăr, Raluca Macovei și Patrick Tâmpeanu, ultimul posesor a două medalii din cel mai prețios metal. Ceilalți protagoniști au fost: Teodora Dumitrachi, Cristi Antohi, Bianca Petcu, Miruna Lazăr și Theodor Bejan.

Chiar dacă nu au excelat printr-un mare număr de locuri întâi, karateka de la Clubul Meikyo au constituit o prezență notabilă. Bine pregătiți și coordonați în concursuri de Dana Stamate Farkaș, Eusebiu Diaconu și Adrian Farkaș, sportivii și-au trecut în cont 14 medalii, plus patru clasări pe locul al patrulea. Iată numele lor: George Buruiană (aur, la copii I, un loc 3 şi un loc 4), Irene Stanciu, David Anghel, Ioana Zaharia, Alexandra Ivanov, David Andone, Mateo Talașman, Daria Chiriac, Alex Budurcă. În imediata vecinătate a podiumului de premiere s-au aflat Paula Coman, Ana Maria Cucu, Crina Lupu, Rebecca Tudorache și Andrei Bălan.

Pentru karateka fruntași nu prea există zile de pauză în această perioadă, pentru că luna viitoare urmează alte finale. Între 24 și 26 iunie, în Capitală, se vor desfășura întrecerile Campionatului Național pentru următoarele categorii de vârstă: cadeți, juniori, tineret și seniori.

Citit 1714 ori Ultima modificare Sâmbătă, 21 Mai 2022 03:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.