Bucurie prin baschet a copiilor din Berești

Bucurie prin baschet a copiilor din Berești
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Academia de baschet Phoenix a organizat un antrenament demonstrativ cu toți copiii din Berești, iar acțiunea s-a bucurat de un succes aparte.

Peste două sute de copii din ciclul primar și gimnazial de la școala din Berești au luat parte la evenimentul organizat de Academia de baschet Phoenix, cu sprijinul Primăriei Berești. Aceștia au fost împărțiți în două grupe (clasele 1-4, respectiv, 5-8) și au beneficiat de antrenamente și jocuri distractive de baschet, alături de corpul de antrenori al Academiei. Copiii s-au bucurat la maximum de momentele petrecute în sala de sport a liceului din Berești, foarte mulți dorind să se înscrie la grupele de inițiere ce vor porni în localitate în perioada următoare.

Pe lângă momentele deosebite de pe teren, în care au făcut cunoștință cu mingea de baschet și noțiuni specifice sportului de sub panou, copiii au primit dulciuri și s-au pozat cu mascota clubului.

Președintele Florin Nini s-a declarat încântat de copiii din Berești și este încrezător că acolo pot fi descoperite talente nebănuite pentru baschet.

"Conform unui proiect foarte bine pus la punct, care se întinde pe o perioadă îndelungată de timp, Academia de Baschet Phoenix a ajuns cu proiectul intitulat <<Șansă la sport, Șansă la viață>> la Berești, în nordul județului Galați. Aici am găsit deschidere din partea primarului Mihai Bejan, care ne-a sprijinit total pentru beneficiul copiilor din Berești. A fost o acțiune extrem de reușită, copiii s-au bucurat enorm și noi pe lângă ei, bineînțeles. Aici vom înființa și o grupă sau chiar două de inițiere, am văzut copii care pot crește și pot deveni jucători de baschet, dar, cel mai important, este faptul că vor fi educați în spirit sportiv, iar baschetul este recunoscut a fi un sport educațional pe plan mondial, a spus Nini.

Mai mult, acesta a anunțat că Academia Phoenix își va extinde activitatea și în alte zone din județ. "Cu siguranță că nu ne vom opri aici, e abia începutul. Avem deja discuții și cu alte zone din județ și vom veni în sprijinul copiilor gălățeni, pentru că suntem în căutare de talente și, în același timp, dorim să punem umărul la dezvoltarea copiilor din județ", a adăugat Nini.

De 1 iunie, la Universitatea "Danubius"

Activitatea Academiei Phoenix nu are deloc pauză. Astfel, pe lângă CAMP-ul organizat la finalul lunii iulie, cei de la Phoenix organizează alături de Clubul Sportiv Universitar Danubius pe 1 iunie, de Ziua Copilului, un alt eveniment cu antrenamente și jocuri distractive în aer liber pentru copii. Evenimentul se va desfășura pe terenurile de sport din curtea Universității "Danubius".

Citit 1119 ori Ultima modificare Marți, 24 Mai 2022 20:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.